Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hammarby vidare – Accam matchhjälte

Foto: THERESE BACK / STELLA PICTURES

Hammarby är vidare i Europa Conference League. 

Bajen besegrade Maribor med 1-0 på bortaplan. 

Nu väntar serbiska Cukaricki. 

För en vecka sedan besegrade Hammarby Maribor med 3-1 hemma på Tele 2 arena. Detta efter ett hattrick av Astrit Selmani. 

Därför var det minst sagt ett gyllene läge för dem att ta sig vidare i det nystartade Uefa-turneringen Europa Conference League – och mycket riktigt blev det så. 

Bajen fick en drömstart när David Accam satte 1-0 redan efter fem minuter. Då behövde Maribor göra tre mål för att ta matchen till förlängning. 

Dovin storspelade

Det lyckades de inte med. 

För trots stort spelövertag, där Hammarby till stora delar fick försvara sig, kom hemmalaget aldrig nära 1-1. Första halvleken slutade med en bortaledning. 

I den andra halvleken forcerade Maribor för ett kvitteringsmål, men Oliver Dovin storspelade och Bajen vann till slut matchen med 1-0. Därmed är de vidare till den tredje kvalrundan efter sammanlagt 4-1. Nu väntar serbiska Cukaricki.