Hinten avslöjad – han är Hammarbys värvning

Foto: BILDBYRN

I går presenterades Vidar Örn Kjartansson. 

I dag presenterade Hammarby ännu en anfallare – Filston Mawana som närmast kommer från Hoffenheim. 

– Det känns fantastiskt att vara här, säger han till Hammarbys hemsida.  

Hammarby fortsätter att förstärka på anfallssidan. Under gårdagen presenterade man den isländska anfallaren Vidar Örn Kjartansson. Och under tisdagen blev en till anfallare klar för för klubben 

På Hammarbys Twitterkonto lades det under gårdagen ut en film som hintade om att det skulle presenteras en spelare för klubben. Många var osäkra på vem det skulle kunna vara. 

Men nu är det alltså klart. 

https://twitter.com/Hammarbyfotboll/status/1107617046236459008

Anfallstalangen Filston Mawana som närmast kommer från den tyska klubben Hoffenheim har skrivit på ett treårsavtal med Hammarby. 

– Filston är en av de allra främsta i landet i sin åldersgrupp och han har gjort stora framsteg under sina dryga två år i Hoffenheim. Det är en mångsidig, snabb forward med flera fina egenskaper och stor potential, säger Jesper Jansson på Hammarbys hemsida.  

– Upplägget vi kan erbjuda i Hammarby med möjligheten till både Allsvensk fotboll, superettan fotboll genom vår samarbetsklubb IK Frej och i där här fallet även möjligheten för att komma i gång med eventuell matchning U19 gör att vi kan locka till oss en spelare som Filston. Filston ska få starta upp i lugn takt efter sin långa rehabtid men det är en oerhört spännande framtidsspelare för Hammarby, fortsätter Jesper Jansson.

En av världens största talanger

Mawana själv är nöjd med klubbvalet och tycker det känns fantastiskt att ha skrivit på för stockholmsklubben. 

– Att spela fotboll är den bästa känslan som finns, och att få komma hit till en klubb på den här nivån – det är perfekt, säger han.

Anfallstalangen är även rankad som en av världens största fotbollstalanger. The Guardian har tillsammans med flera andra fotbollssajter i världen rankat de 60 främsta talangerna födda 2000. 

”Han har tagit ytterligare steg sedan han skrev på för Hoffenheim i december och han har imponerat i klubbens ungdomslag”, står det bland annat i motiveringen. 

Förra året tog även två andra svenskar plats. Nämligen Alexander Isak och Joel Asoro.