Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Klar: "Hoppas kunna visa vilken klasspelare han är"

Jesper Jansson (till vänster, Jeppe Andersen, och Jakob Michelsen (till höger). Foto: Anel Avdic.
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Hammarbys sportchef, Jesper Jansson. Foto: NOELLA JOHANSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Jeppe Andersen, 24, lämnar Esbjerg efter drygt fyra år i klubben. Mittfältaren är klar för spel i Hammarby och presenterades under en presskonferens på Kvarnen.

Kontraktet med Hammarby är skrivet på tre år. 

– Vi hoppas att han ska kunna visa, under de här tre åren, vilken klasspelare det är, säger sportchefen Jesper Jansson.

–  Jag är väldigt glad över den här flytten, nu ser jag fram emot att sätta i gång, säger Jeppe Andersen.

Hammarby och tränaren Jakob Michelsens får ett välkommet nytillskott inför den allsvenska omstarten på måndag då laget gästar BK Häcken. Tidigt på fredagen kommunicerade Hammarby ut att man kallar till presskonferens på restaurang Kvarnen på Tjärhovsgatan ”med anledning av nyförvärv till truppen”. 

Lämnar Esbjerg

Efter flera veckor av spekulationer stod det också klart att Hammarby gjort klart med mittfältaren Jeppe Andersen, som ansluter från danska Esbjerg. Andersen klev upp på podiet, iklädd en Hammarby-tröja, tillsammans med, klubbens sportchef Jesper Jansson och Jakob Michelsen, för att möta den samlade presskåren. 

– Jeppe Andersen ansluter till Hammarby och är klar för tre år i Hammarby från och med den första juli. Vi är nöjda över att ha honom på plats, det är en högprofilierad spelare. Både jag och Jakob Michelsen har koll på honom. Vi hoppas att han ska kunna visa, under de här tre åren, vilken klasspelare det är, säger sportchefen Jesper Jansson.

– Han är en allround-spelare med ett internationellt steg. Vi hoppas och tror att han kommer vara en poängspelare för Bajen. 

Jeppe Andersson om flytten till Hammarby:

– Jag är en central kreativ mittfältare och kan även spela ute på kanten. Mina kvaliteter är med bollen och driva upp spelet. Jag är väldigt glad över den här flytten, nu ser jag fram emot att sätta i gång.

– Jag är glad över möjligheten att testa på ett nytt land och en ny liga. Det här är ett steg upp i min utveckling, berättar nyförvärvet.

Varför Hammarby?

– Klubben visade mycket intresse för mig. När jag först hörde om intresset, visste jag inte så mycket om klubben, men sedan kollade jag runt med folk, och fick veta bra saker om Hammarby. Klubben har väldigt passionerade supportrar, säger Andersen.

– Jag hade andra bud från Danmark också men i slutändan gjorde jag rätt val. Det var också anledningen till att det tog lite längre tid innan allt blev klart. 

Andersen är född 1992 och är en 24-årig mittfältare som spelat för Esbjerg, i den danska högstaligan, sedan säsongen 2013/14. Där har det blivit 84 matcher, fyra mål och fyra assist. Dessförinnan spelade Andersen för andradivisionsklubben i Danmark Vejle. 

Treårskontrakt

Under den gångna säsongen var Andersen med om att åka ur högstaligan med sitt Esbjerg. Han har länge räknats som en stor talang men har på grund av skadeproblem inte kunnat spela kontinuerligt. Förra säsongen blev det 12 matcher, men var likväl en av lagets mer framstående spelare när han väl fick spela. 

– Det är över ett år sedan jag hade min senaste skada. Nu är allt bra. Det är inget att oroa sig för, mitt knä mår bra, säger Jeppe Andersen.

Hur mycket har det betytt att ha Jakob Michelsen och Björn Paulsen och Mads Fenger i laget?

– Det betyder mycket. Det kommer hjälpa mig i början och vi har pratat en del om klubben.

Jakob Michelsen är mycket nöjd över värvningen. Han berättar bland annat att han följt spelare under en väldigt lång tid.

– Jeppe är en flexibel spelare. Han kan täcka flera positioner på planen, som till exempel, andra anfallare, central mittfältare och yttermittfält. Det beror mycket på vilka spelare vi kommer ha tillgängliga, säger han.

Vilka egenskaper har ni tittat efter?

– Vi tittar på en flexibel spelare. Han har varit vår första prioritet på den positionen och vi är mycket nöjda över att han valde oss. Det är viktigt att vi fått in spelare i Hammarby med ledaregenskaper. Jiloan Hamad var gammal MFF-kapten, Björn Paulsen var vice-kapten i Sönderjyske och Mads Fenger var kapten i Randers. 

– Vi har fått in spelare med ledaregenskaper men också som är i rätt ålder. Vi ser stor utvecklingspotential här. Det är viktigt med en rätt mix i laget. 

Vad imponerar mest hos Andersen?

– Jag har känt Andersen senaste sex åren från tiden i Danmark, jag har säkert sett över 50 matcher. Vi har bra koll på honom och det är en trygghet. Han är väldigt duktig med bollen, vill alltid ha den och besitter en stor arbetskapacitet.

Jeppe Andersen har kritat på ett treårsavtal med klubben.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!