Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Hammarby värvar 19-årig mittfältare

Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN

Tidigare i dag blev Martí Cifuentes klar som ny Hammarbytränare.

Nu meddelar klubben att de även spetsat laget med talangen Dennis Collander.

– Vi nosade på honom redan i somras när Aimar Sher såldes till Italien, och nu var det ännu mer naturligt att ta hit honom i och med att vi sålde Aziz till Genk, säger Hammarbys sportchef Jesper Jansson.

Västeråsaren Dennis Collander, 19, är klar för spel i allsvenska Hammarby. Detta samtidigt som han lämnar nyligen degraderade Örebro SK.

På sin hemsida presenterar Stockholmslaget nämligen den U21-landslagsmeriterade mittfältaren som sitt nyförvärv.

– Vi har följt Dennis ända sedan han spelade i Skiljebo, och fortsatt hållit koll hans utveckling i Örebro. Vi ser honom som en så kallad high potential player, och han är en av Sveriges mest lovande i sin årskull. Vi nosade på honom redan i somras när Aimar Sher såldes till Italien, och nu var det ännu mer naturligt att ta hit honom i och med att vi sålde Aziz till Genk. Dennis är en lovande allround mittfältare, som ligger långt framme i sin utveckling, och han är även en stabil, bra person vid sidan om planen. Trots sin låga ålder har han över 30 allsvenska matcher i benen så vi får in en spelare som kommer konkurrera om en startplats direkt, säger sportchefen Jesper Jansson i ett pressmeddelande under onsdagskvällen.

Collander: ”Jag gillar tänket Hammarby har”

Collander debuterade i allsvenskan under säsongen 2020 och gjorde i våras bland annat sina två första allsvenska mål. Dock slutade säsongen i mångt och mycket i moll för Collander. Efter att han fått speltid i 21 matcher i högsta serien avslutade han nämligen säsongen med att gå skadad över de åtta sista matcherna.

Nu går alltså flyttlasset till Stockholm för Collander som härnäst kommer att fortsätta rehabilitera sin skada. Men klubben meddelar att han i dagarna alltså kommer att ansluta till den nytillträdde tränaren Martí Cifuentes lag.

– Jag gillar tänket Hammarby har, jag gillar spelsättet och att det är en stor klubb med ambitioner, det är därför jag är här. Nu är målet att bidra så mycket jag kan för att laget ska nå framgång och vinna så många matcher som möjligt, säger Dennis Collander.

Hammarby har tidigare under vintern värvat Edvin Kurtulus, Joel Nilsson och Sebastian Sellin.

TV: Örebro åker ur Allsvenskan