Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sågningen: ”De första femton är hål i huvudet”

Darijan Bojanic deppar.
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Junior.
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Det blev storförlust för Hammarby mot Midtjylland.
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Tim Söderström.
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Hammarby föll tungt hemma mot Midtjylland. 

Lasse Vibe gjorde ett av målen när de danska serieledarna vann med hela 4-0.

– Första femton i andra halvlek är hål i huvudet, säger Hammarbys tränare.

Danska serieledarna Midtjylland gästade Hammarby på tisdagen på Hammarby IP. Ett gäng ordinarie spelare saknades, bland annat Alexander Kacaniklic, Muamer Tankovic, Dennis Widgren, Richard Magyar och nyförvärvet Paulinho.

Gustav Ludwigson, som är ny från Örgryte, och Jonathan Tamimi som tränat med klubben i ett par veckor inledde på bänken.

Stefan Billborn mönstrade ett 4-3-3 med Darijan Bojanic, Junior och Jeppe Andersen på centralt mittfält. Vladimir Rodic, Aron Johannsson och Imad Khalili startade på topp.

Midtjylland tog ledningen

Hammarby hade väldigt svårt inledningsvis och slarvade i passningsspelet samtidigt som gästerna pressade högt och fick utdelning. Matchens första målchans kom också till efter ett bolltapp av Darijan Bojanic utanför eget straffområde. Midtjyllands Evander hittade in till Awer Nabil i straffområdet som avslutade i stolpen och ut till hörna.

Några minuter senare kom gästernas ledningsmål. Lasse Vibe snappade upp bollen på mittplanen och hittade Mabil med en passning och 1-0 var ett faktum efter ett läckert avslut av Midtjylland-spelaren.

Hammarbys första riktiga målchans kom på en frispark. Darijan Bojanic försökte knorra in bollen från 30-35 meter men avslutet gick strax över.

Den första halvleken slutade 1-0 till gästerna.

Lasse Vibe målskytt

Hammarby gjorde två byten i paus. Simon Sandberg och Aron Johannsson ersattes av Gustav Ludwigson och Jonathan Tamimi.

Den andra halvleken blev lite av en målfest för gästerna. Inom loppet av åtta minuter gjorde Midtjylland hela tre mål på Hammarby.

Först rakade Lasse Vibe in 2-0 efter en retur på Evanders nick i ribban. Fyra minuter senare tappade Mads Fenger bollen utanför straffområdet till Anders Dreyer som tryckte in 3-0 med ett välplacerat vänsterskott i det bortre hörnet.

Och i den 60:e minuten kom slutligen 4-0 till gästerna genom Evander som fick avancera fram till straffområdeslinjen och placera in bollen bakom Davor Blazevic.

Midtjylland vann matchen med 4-0.

Billborn: ”Det är bara hål i huvudet”

Stefan Billborn efter matchen:

– Först ska man vara medveten om att det här är ett lag som vi kan förlora mot även när vi är i toppform. Vi såg inte bara trötta ut fysiskt utan även mentalt, när vi vann bollen flyttade vi inte upp tillräckligt snabbt. De fick enklare tryck på oss än vad jag hade hoppats att de skulle få. Midtjylland tryckte på hårt och Tim Sparv klev på våra mittbackar när han såg att vi tog för lång tid på oss. Då spelade vi nästan frilägen till dem. Första femton i andra halvlek är bara hål i huvudet, det kanske man får ta.

Kan det finnas något problem att få en så pass tuff match så tidigt?

– Ja, kanske. Samtidigt tror jag att det kan vara bra att få en tankeställare och att vi måste göra grunderna ordentligt. Vi kommer inte kunna göra samma sak i år som vi gjorde förra året fast på halva jobbet. Man måste gnugga på och huvudet måste vara med. Men det är klart att möta ett lag som har 14 dagar kvar till premiär och är bäst i Danmark just nu och vi spelar vår första match efter 30 pass på tre veckor, det är inte optimalt. Vi får kvitton när vi är dåliga och det finns något positivt i det också. Ingen kommer komma ihåg att vi förlorad med 0-4 mot Midtjylland i augusti.

Startelva Hammarby

Första halvlek:


(4-3-3): Davor Blazevic (mv); Simon Sandberg, David Fällman, Mads Fenger, Jean De Brito; Darijan Bojanic, Junior, Jeppe Andersen; Vladimir Rodic, Aron Johannsson, Imad Khalili.


Andra halvlek:


(4-3-3): Davor Blazevic; Jonathan Tamimi, David Fällman, Mads Fenger, Jean De Brito; Darijan Bojanic, Junior, Jeppe Andersen; Imad Khalili, Gustav Ludwigson, Vladimir Rodic.