Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Hammarby ute efter Alfred Finnbogason som bosman

Foto: KAI PFAFFENBACH / REUTERS BILDBYRÅN

Hammarby är på jakt efter offensiva förstärkningar.

Enligt uppgifter till SportExpressen är ett av spåren som klubben jobbar med Alfred Finnbogason, 33, från FC Augsburg - som har ett utgående kontrakt i sommar.

Islänningen befinner sig just nu i Stockholm och ska träffa klubben.

Det blev i dagarna officiellt att Hammarby sålt Williot Swedberg, 18, till Celta Vigo för över 50 miljoner kronor plus bonusar och Mayckel Lahdo, 19, till holländska AZ Alkmaar. Försäljningarna innebär att klubben kommer att rusta truppen under sommarfönstret.

Hammarby är framför allt på jakt efter offensiva förstärkningar till laget och jobbar just nu på bred front med flera uppslag. Nu kan SportExpressen berätta om ett offensivt namn som är högaktuellt för en flytt till klubben i sommar.

Möte inplanerat

Det rör sig om FC Augsburgs Alfred Finnbogason, 33, i Bundesliga.

Enligt uppgifter till SportExpressen är anfallaren ett av spåren som Hammarby jobbar med och utvärderar till sommarfönstret. Finnbogason befinner sig just nu i Stockholm, erfar SportExpressen, sedan ett par dagar tillbaka för att träffa Hammarby.

Parterna har haft en inledande kontakt med Finnbogason som har ett utgående avtal med Augsburg i sommar och det återstår att se vad samtalen mynnar ut i fortsättningsvis. Islänningen har gjort 39 mål och 14 assist på 122 matcher för Augsburg. 

Han har även representerat holländska Heerenveen som han gjort 70 matcher och 59 mål för. På sitt cv har han också klubbar som Breidablik Kópavogur, Real Sociedad, KSC Lokeren, Olympiakos och Helsingborg. 33-åringen har även hunnit med att göra 15 mål på 61 A-landskamper för Island.