”Värsta tänkbara – de lider fortfarande av det”

Hammarby avgjorde i förlängningen.
Foto: THERESE BACK / STELLA PICTURES/THERESE BACK THERESE BACK
Mohanad Jeahze drar ner Johan Blomberg.
Foto: C More

Kvartsfinalen mellan Hammarby och Trelleborg blev högdramatisk.

Mötet fick avgöras efter förlängning där Gustav Ludwigson och David Accam stod för avgörandet. Nu väntar derby mot Djurgården i semifinalen.

– Matchen mot Djurgården ska spelas, det är ingen idé att grina över det, säger Hammarbys tränare Stefan Billborn. 

Den uppskjutna kvartsfinalen i svenska cupen mellan Hammarby och Trelleborg spelades på torsdagskvällen på Tele 2 arena. Hammarby kopplade omgående ett grepp om matchen och man fick utdelning tidigt.

Redan i den åttonde minuten kom ledningsmålet efter en tilltrasslad frispark. 

”Förstår inte hur de tänker”

Darijan Bojanics frispark från kanten nådde till slut fram till Jeppe Andersen som stötte in 1-0 från nära håll - men den assisterande domaren dömde först bort målet på grund av offside. Men efter en kort diskussion med huvuddomaren godkändes målet.

Gästerna fick ett läge att kvittera precis innan paus.

Trelleborgs nyförvärv Johan Blomberg fick stå helt omarkerad, efter ett vänsterinlägg, men nicken gick över ribban från en halvmeter.

I halvtidsintervjun riktades kritik mot domarteamet för agerandet vid Bajens mål.

– Sedan hjälper domaren Hammarby vid 1-0 och då blir jag besviken, för de behöver ingen hjälp. Hammarby är tillräckligt bra. Det ser solklart ut som att Hammarbys spelare är offside när nicken går och det är ingen medveten tillbakapassning. Jag förstår inte hur de tänker (domarteamet) men skit i det, säger Trelleborgs tränare Kristian Haynes till C More.

Dramatiskt slut

Kvitteringen skulle dock komma i den 88:e minuten på straff när Mohanad Jeahze höll fast i Johan Blomberg. Fram klev inhopparen Petar Petrovic som gjorde 1-1.

Hammarby fick dock ett sista drömläge.

Gustav Ludwigson sköt från nära håll i straffområdet men Hampus Nilsson stod för en imponerande benparad och matchen gick till förlängning. Väl där gjorde Bajen två snabba mål genom Ludwigson till 2-1 och David Accam till 3-1.

TFF reducerade i den 110:e minuten genom Kozica men matchen slutade till slut 3-2 och Hammarby är klart för semifinal mot Djurgården på söndag.

Stefan Billborn efter matchen:

– Vi har inte ordning på fötterna sista tredjedelen. I mitten på andra halvlek kan vi etablera spel högre upp men i stället för att spela för att skapa chanser börjar vi om ofta och sänker tempot i matchen. Förlängningen blir som den blir, vi gör två mål, Trelleborg jagar och vi orkar inte lyfta laget. Jag är jättenöjd med att vinna.

Hur laddar ni om inför derbyt?

– Vi kommer träna men det blir återhämtning, rehab med hela gänget. Vi stoppade in tre stycken spelare men de orkar inte pressa eller flytta upp. Det visar att det kan bli lurigt. Vi får gå ut och spela.

– Det blev värsta tänkbara scenariot (att spela 120 minuter). Spelarna lider ju fortfarande av det, vi har spelare som knappt klarar av att springa i lågt tempo på planen när vi drog i gång förra veckan. Det är slitet men det är en verklighet vi lever i allihopa.

”Ingen idé att grina över det”

På frågan om Djurgården är favoriter:

– Vi kommer repa oss och göra en rejäl match. Det är två dagar till, vi kanske kan göra underverk, och det blir bättre för varje dag som går tycker jag. Om vi hade spelat kvartsfinalen det första datumet som var aktuellt så hade det varit tveksamt till om vi kunnat ställa fullt lag på planen, sedan hade vi nog förlorat med fem eller sex mål.

Han avslutar:

– Matchen mot Djurgården ska spelas, det är ingen idé att grina över det.