Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hammarby tar över namnet efter avslaget

Foto: MAXIM THORÉ / BILDBYRÅN
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / MEDIABILD/IBL

IK Frej har till sist fått ett nytt namn.

På ett extra årsmöte blev det klart att föreningen byter namn till Hammarby Talangfotbollförening Herrfotboll.

Hammarby har tagit över IK Frejs verksamhet och flyttat klubben från Täby kyrkby till Stockholm men det har länge varit oklart vad laget ska heta.

Först röstades det nya namnet ”Stockholm Talangfotbollförening” igenom men svenska fotbollförbundet avslog klubbens ansökan om att byta namn eftersom man tyckte att namnet var för likt ”Stockholms Fotbollsförbund”.

Därför tvingads Frej till ett extra årsmöte under torsdagskvällen. Då kom ett nytt beslut.

”Det sammantagna omdömet blev att det lämpligaste för föreningens framtida verksamhet är att föreningen byter namn till Hammarby Talangfotbollförening Herrfotboll”, skriver Frej på sin hemsida efter beslutet.

Det nya laget kommer spela i division 1 nästa säsong samtidigt som Frejs alliansförening tar över Hammarby TFF:s plats i division fyra.

”Medlemmarna uttryckte att det var mycket positivt att laget ska spela i gulsvarta tröjor och svarta shorts, för att anknyta till IK Frej och klubbens historia”, skriver Frej.