Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hammarby vinner efter drömstarten

Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN

Andra raka segern för Milos Milojevic och Hammarby. 

Borta mot Örebro blev det 2-0 efter en drömstart. 

Astrit Selmani gav bortalaget ledningen redan efter 25 sekunder spel. 

– Vi gör en jättebra match, säger målskytten Mohanad Jeahze i Discovery Plus. 

Hammarby har fått upp farten rejält under nye tränaren Milos Milojevic. Förra helgen åkte Degerfors på en 1-5-förlust på Tele 2 arena. 

Under söndagen var det dags för Bajen att åka till Örebro för att möta ÖSK – som är i fritt fall. Laget har förlorat sex raka matcher och faktum är att de inte har vunnit sedan 12 maj. 

Mot Hammarby blev det inte bättre. Det började snarare med en mardröm direkt. 

25 sekunder in i matchen stod Darijan Bojanic för en genomskärare och bollen hamnade hos Astrit Selmani som enkelt rullade in 1-0. 

Jeahze med ett vackert mål

Örebro tog sedan över matchen men lyckades aldrig komma nära en kvittering och första halvleken slutade med en bortaledning. 

– Vi har haft en tuff period bakom oss men jag tycker ändå att vi står upp bra och äter in oss i matchen. Det är det där sista som saknas. Vi har snackat om att hålla i bollen mer men måste samtidigt få till fler djupledslöpningar, säger Johan Mårtensson i Discovery Plus. 

– Man hoppades ju på ett tidigt mål och det funkade i dag. Jag tänker inte så mycket utan bara kör. Nu måste vi stänga matchen för vi lät dem spela i första, säger målskytten Astrit Selmani. 

I den andra halvleken utvecklades matchen till en kamp. De heta målchanserna lyste med sin frånvaro och närmast kom Kevin Walker vars frispark räddades av Bajen-målvakten Oliver Dovin. 

Men i stället för 1-1 kom 2-0 för bortalaget. 

”Vi gör en jättebra match”

Vänsterbacken Mohanad Jeahze fick bollen i straffområdet och stod för en vacker chipp som letade sig hela vägen till bortre krysset. Jeahze sprang sedan ut för att vråla ut glädjen tillsammans med lagkamraterna. 

Bajen höll sedan undan och vann till slut med 2-0. Det är andra raka segern för Milojevic och innebar samtidigt att de klättrar upp på en fjärdeplats i tabellen med 18 poäng. Nattsvart är det för Örebro som återigen förlorar och är numera allsvenskans tabelljumbo. 

– Det var meningen (med målet). Jag ser David (Accam) i bortre och försöker få bollen till honom men den går in. Det är faktiskt sjukt. Vi gör en jättebra match, de har ingenting att komma med, säger Jeahze i Discovery Plus.