Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hammarby slog Dif – mäktiga sviten lever

Alex firar sitt 2-1-mål mot DjurgårdenFoto: Pelle T Nilsson / STELLA PICTURES
Hammarby firar mål mot DjurgårdenFoto: Pelle T Nilsson / STELLA PICTURES
Mathias Ranégie, Djurgården, depparFoto: Andreas L Eriksson / BILDBYRÅN

Hammarbys mäktiga derbysvit håller i sig.

Alex blev stor matchvinnare mot Djurgården med två mål i 3-1–segern.

Laget har nu inte förlorat mot Djurgården sedan 2007.

– Hela laget gör en fantastiskt bra insats, säger Kennedy Bakircioglü efter matchen.

 

Gillar du hockey? Ladda ned SportExpressens nya app och få alla hockeynyheter snabbast – här för iOS och här för Android.

Derbyspöket lever ännu för Djurgården efter 1-3 mot Hammarby.

Blåränderna har inte vunnit mot någon av sina rivaler i Stockholm sedan 2011. Och än värre är statistiken mot Hammarby: inte sedan 2007 har Djurgården slagit Hammarby (som förvisso tillbringade fem säsonger i superettan).

Den här gången var det nyförvärvet Alex som såg till att förlänga sviten.

Brassen vände upp vid straffområdeskanten och placerade in 1-0 i "fel hörn" för Kenneth Höie, som var chanslös, i tolfte minuten. Djurgårdens replik kom emellertid snabbt – och som så många gånger tidigare i år – på en hörna. Sam Johnson stod helt omarkerad i straffområdet och samlade upp en andraboll och placerade in den mitt i målet till 1-1.

"Hade tur där"

Djurgården växte in i matchen – men precis innan halvtid skulle Hammarby slå till igen.

Alex snappade upp en skarv in i straffområdet, och fick till ett löst avslut mot mål. Kenneth Höie hamnade på fel fot och lyckades inte parera bollen – som gick in i mål till 2-1.

– Jag hade tur där. Men jag är anfallare. Jag måste hålla mig i straffområdet, säger Alex till C More i halvtid.

Höies och Djurgårdens försvarsingripande kritiserades av experterna i C More.

– Det där är en tabbe, säger kommentatorn Jesper Hussfelt.

– Ja, det är det, säger experten Jens Fjellström.

"Jättekonstigt mål"

Jon Persson och Olof Lundh:

– Det är ett jättekonstigt mål. Djurgården är ganska samlat i försvarsspelet och vet vad som ska hända. Men Alex är lite hungrigare än Djurgårdens försvarare Elliot Käck och därför står det 2-1, säger Persson.

– Det är lite underligt också från Kenneth Höie. Jag vet inte om han blir lurad av sin egen spelare att han ska ta den. Han gör ett något taffligt intryck i alla fall, säger Lundh.

– Jag har inte sett reprisen. Men det kändes lite konstigt. Jag kan helt säkert göra det bättre. Men jag vet inte exakt vad som händer. Bollen studsade lite fram och tillbaka, säger Höie efter matchen.

Djurgården hade flera ypperliga chanser att kvittera genom Seon-Min Moon och Sam Johnson. Men det var Hammarby som var effektiva: halvvägs in i andra halvlek slog Arnor Smarason ett inlägg som tog i ribban ovanför Höie. På returen höll sig Erik Israelsson framme och placerade in 3-1 till Hammarby – som också blev slutresultatet.

– Fantastiskt skönt. Men det är inget skönspel från något av lagen. Djurgården är tunga och lyfter in mycket inlägg på sina starka spelare, säger Israelsson efter matchen.

– Känslan alltid kul när man går härifrån. Hela laget gör en fantastiskt bra insats, säger Kennedy Bakircioglü.

Hammarby lyfter därmed till femteplats i allsvenskan. Djurgården behåller sin serieledning i allsvenskan på målskillnad före IFK Norrköping och Jönköpings Södra.

– Stämningen var väldigt bra. Det hände lite smågrejer som inte är bra på läktarna innan matchen. Det gillar ingen av oss att se. Men det löste sig på ett bra sätt. Annars visade Hammarby-fansen ett enormt stöd som de alltid gör, säger Bakircioglü.