Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Hammarby slår tillbaka inför finalen mot Malmö

Experterna svarar på era frågor.
Hammarbys tränare Marti Cifuentes.
Foto: FODBOLDBILLEDER / BILDBYRÅN
Malmö FF har vunnit två raka SM-guld.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Hammarby spelar sin andra raka cupfinal och för motståndet står ett pressat Malmö FF som kommer från tre raka förluster i allsvenskan.

Men Marti Cifuentes slår ned allt snack om favoritskap inför.

– Det spelar ingen roll att Malmö förlorat tre raka matcher, säger han.

Hammarby kliver i eftermiddag in i sin andra raka final i svenska cupen. För motståndet står regerande svenska mästarna Malmö FF som haft en tuff trend i allsvenskan senaste tiden.

Dels har Malmö präglats av många skador på nyckelspelare och resultatmässigt så har laget tre raka förluster i allsvenskan, vilket innebär en sjätteplats fem poäng bakom Bajen.

Marti Cifuentes, tränare i Hammarby, avfärdar allt förhandssnack om favoritskap eller det faktum om det kan vara ett bra tillfälle att möta svenska mästarna i en final.

– Det påverkar inte finalen. Finaler är speciella matcher. Det spelar ingen roll hur formen är eller om MFF har förlorat tre matcher i allsvenskan. Jag tror det snarare är tvärtom, att Malmö kommer vara mer farliga än någonsin. Det är en bra chans för de att ändra på situationen och vi har full respekt för dem.

”Tror inte på snacket”

Cifuentes understryker:

– Jag tror inte mycket på snacket om favoritskap. Vi har en ödmjuk inställning inför finalen. Malmö FF är ett fantastiskt lag med fantastiska spelare, men det har vi också. Vi har dock en stor respekt för dem, Malmö är Sveriges framgångsrikaste lag med sina titlar, men vi vill också försvara vår titel, förklarar spanjoren.

Senaste mötet lagen emellan slutade 0-0 i allsvenskan. Cifuentes är övertygad om att finalmötet kommer att präglas av en annan matchbild.

– Jag tror på en annan matchbild, det kommer vara mycket känslor, säger han.

Nahir Besara spelar sin första stora final i karriären och ser fram emot det.

– Jag längtar verkligen. Det kommer bli en rolig match med två lag som vill vinna. Malmö är Malmö och har varit med förut, nu är det upp till oss att steppa upp, säger mittfältaren.

”Vi är ett topplag”

Abbe Khalili har också en god känsla inför bataljen.

– Vi är ett topplag och har en bekväm känsla. Med den säsongen vi haft hittills är vi väldigt starka som grupp inför den här matchen, säger Khalili som nyligen rehabiliterat en skada.

Tror du att skadorna som Malmö har haft kan påverka laget till finalen?

– Nej, det skulle jag inte säga. Malmö har en jättebred trupp och de hade kunnat spela med två startelvor som man kan starta i allsvenskan med och tillhöra toppen. 

– Vi vet om att vi möter ett riktigt bra lag, samtidigt vet vi hur bra vi är. Jag tror inte skadorna har påverkat Malmö så mycket.

Fansens stöd inför cupfinalen 

Starkt stöd på träningen efter förlusten.