Romain Gall har gjort succé i Sundsvall under våren. Foto: ERIK MÅRTENSSON / TT NYHETSBYRÅNRomain Gall har gjort succé i Sundsvall under våren. Foto: ERIK MÅRTENSSON / TT NYHETSBYRÅN
Romain Gall har gjort succé i Sundsvall under våren.  Foto: ERIK MÅRTENSSON / TT NYHETSBYRÅN
Jiloan Hamad kan lämna Hammarby i sommar. Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / MEDIABILD / IBL/IBL IBL BILDBYRÅJiloan Hamad kan lämna Hammarby i sommar. Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / MEDIABILD / IBL/IBL IBL BILDBYRÅ
Jiloan Hamad kan lämna Hammarby i sommar.  Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / MEDIABILD / IBL/IBL IBL BILDBYRÅ

Hammarby scoutar vårens succéspelare

Publicerad

Hammarby är intresserade av Sundsvalls Romain Gall - och har med spelaren på en lista över tänkbara ersättare om Jiloan Hamad försvinner i sommar. 

Samtidigt har Gall scoutats av FC Köpenhamn. 

- Det är normalt att det finns intresse för Gall. Nästa steg blir enormt viktigt för honom, säger spelarens agent Michael Kallbäck. 

Hammarby har gått som tåget i allsvenskan hittills. Igår vann laget mot Malmö FF efter att ha vänt ett 1-2-underläge till seger 3-2. 

Bajen leder därmed allsvenskan hela sex poäng för AIK - som laget möter på söndag i ett glödhett Stockholmsderby. 

 

FÖLJ DITT LAG I ALLSVENSKAN: Få nyheter skickade i Messenger direkt till telefonen

 

SportExpressen har tidigare avslöjat att Jiloan Hamads utköpsklausul ligger på sex miljoner kronor, en klausul som förre sportchefen Mats Jingblad skrev in i kontraktet för att kunna plocka hem den förre landslagsspelaren för ett och ett halvt år sedan. 

Han är högaktuell för en flytt redan i sommar och redan nu finns intresse från ett par klubbar i Zweite Bundesliga. 

Om "Jille" skulle försvinna jobbar Hammarby med flera spår. Det har under ett års tid ryktats om en återkomst för Nahir Besara, men där är hans prioritet ett att komma utomlands igen. 

Hammarby har scoutat Romain Gall

Bajen jobbar just nu på bred front och scoutar eventuelle ersättare. 

En spelare som laget har högt upp på sin lista över tänkbara ersättare är GIF Sundsvalls Romain Gall. Den 23-årige amerikanen har gjort fem mål i årets allsvenska och har en av orsakerna till Sundsvalls succé-inledningen på allsvenskan. Sundsvalls Tidning har tidigare kunnat avslöja att han jagas av bland annat Heerenveen. 

- Det är klart att det finns intresse för Romain med tanke på hur bra det har gått. Men än har inget blivit konkret. Han trivs bra i Sundsvall. Samtidigt kommer nästa steg att bli väldigt viktigt för honom. 

 

LÄS MER: Allsvenskan 2018 – spelschema, resultat, tabell. 

 

- Det som han funderar på är om och när han ska flytta är om han ska ta ett mellansteg till en större klubb i Skandinavien eller om han gå till en liga utanför Skandinavien direkt. Vi får se vad som händer, säger spelarens agent Michael Kallbäck. 

Vad kan du säga om FCK och Hammarbys intresse?

- Ingenting egentligen. Mer än att det finns intresse båda inom Sverige och från utländska klubbar. 

Gall trivs bäst till höger på mittfältet men kan även spela vänsterytter och centralt. 

 

LÄS MER: Experternas tips – så slutar allsvenskan 2018.

LÄS MER: Följ allsvenskan här – mål, highlights och direktrapport. 

LÄS MER: Fotbolls-VM i tv – tider och kanaler.  

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag