Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Säljer Borges – för en rekordsumma

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Hammarby är bara små detaljer från att sälja Neto Borges till en belgisk klubb. 

Enligt SportExpressens uppgifter blir affären den största i Bajens historia vilket betyder att klubben får en bra bit över 18 miljoner kronor för spelaren. 

Går allt om planerat blir övergången officiell efter nyår. 

– Vi för seriösa och konkreta diskussioner med en klubb angående Neto, säger sportchefen Jesper Jansson. 

Det var i januari i år som Hammarby värvade brassen Neto Borges från Tubarão-SC. Då hade Hammarby scoutat vänsteryttern under en tid nere i Brasilien och betalade inte mer än en miljon för spelaren. 23-åringen har sedan han kom varit ordinarie på sin vänsterposition, där han stått för fyra framspelningar och varit en bidragande orsak till att Hammarby klättrade från en niondeplats 2017 till en fjärdeplats 2018. 

”Stort intresse för Borges”

Efter succésäsongen har också intresset varit stort för Borges där bland annat Brighton i Premier League visat intresse. Spelarens agenter var också och besökte klubben för att diskutera en övergång för några veckor sedan. 

Men nu kan SportExpressen avslöja att Borges i princip är klar för en klubb i Belgien. Det bekräftar flera initierade källor, både i Belgien och i Sverige. Hammarby och klubben har förhandlat under ett par veckor och är nu överens om en prislapp på spelaren. Neto Borges väntas åka ner och skriva på inom kort och för att göra den obligatoriska läkarundersökningen. Övergången blir Hammarbys största affär genom tiderna.

Får över 20 miljoner kronor 

Sedan tidigare har Joseph Aidoo sålts till KRC Genk för omkring 15 miljoner kronor och Hammarbys rekordförsäljning är Linus Hallenius för 18 miljoner kronor till italienska Genoa år 2010. 

Prislappen på Borges har Hammarby tidigare satt till mellan 20 miljoner kronor och 30 miljoner kronor. 

 

FÅ BÄST KOLL: Följ Hammarby – direkt i Messenger 

 

”Vi för seriösa diskussioner”

Hammarbys sportchef Jesper Jansson vill inte bekräfta hur nära en affär är eller vilken klubb det rör sig om, men medger att Hammarby för intensiva diskussioner om att sälja Borges. 

- Vi för seriösa och konkreta diskussioner med en klubb angående Neto Borges och intresset kring spelaren har varit stort. Inget är klart ännu, men vi får se vad som händer.  

- Det är väl det enda jag kan säga just nu, säger Jansson. 

Dennis Widgren kan ersätta

Hammarby vill ha in Östersunds vänsterback Dennis Widgren som ersättare . En spelare man förhandlat med ett tag och som nu verkar kunna vara nära att skriva på för Bajen då förhandlingarna är återupptagna.  Allt talar därmed för att Widgren ersättare Borges, även om inget är klart eller påskrivet. 

- Inga kommentarer, säger Bajens sportchef Jesper Jansson.