Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Hammarby rycker i toppen – vann igen

Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN
Foto: CONNY SILLéN/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: CONNY SILLéN/TT / TT NYHETSBYRÅN

Hammarbys är fortsatt i allsvensk serieledning. 

I dag vände man och vann mot Örebro på bortaplan – efter ett matchavgörande mål av Jiloan Hamad i den 78:e minuten.

– Nu rider vi på den här vågen och ser ut att klämma de andra fotbollslagen också, säger Hamad till C More efter matchen.

Det dröjde 13 minuter. Därefter hade Örebro tagit ledningen på hemmaplan efter att Kennedy Igboananike petat in en retur från Johan Wiland.

Kort därefter uppstod stor förvirring – när domarna valde att ge Igboananike rött kort. 

Problemet?

Ingen förstod varför varför Igboananike blivit utvisad.

– Jag ska vara helt ärlig och säga att jag inte ser situationen. Men jag har fått höra att det inte är ett rött kort. Så är det. Domarna har fel ibland, säger Nordin Gerzic till C More.

Enligt kanalen ska fjärdedomaren ha berättat att skälet till utvisningen var "våldsam satsning".

Åttonde raka för Hammarby

Hemmalaget var fortsatt i ledning in i halvlek. Hammarby kvitterade dock i början av andra, efter att ett högerinlägg hittat Nikola Djurdjic i straffområdet och han sedan enkelt placerat 1-1.

Det matchavgörande målet kom en dryg kvart senare, när Jiloan Hamad satte 2-1 och säkrade 2-1 till Hammarby.

– Skönt. Dels för mig själv, men jag tycker inte vi gör en bra match egentligen. Vi vinner och tar tre poäng. Utvisningen som Imad Khalili fixade hjälpte oss ganska mycket. Den kom i ett skede då vi började ta över lite mer, säger Hamad.

– Vi har mycket boll men det går lite för långsamt. Men sett till hela matchen är segern välförtjänt.

"Vi hade vänt ändå"

Kennedy Igboananike var vansinnig efter matchen och menade på att om han varit kvar på planen så hade Örebro SK vunnit. Hamad skrattar till när han hör det.

– Det är mycket om där. Det finns mycket om i livet. Hade jag varit lite snabbare hade jag spelat i Real Madrid. Vi hade vänt ändå, det tror jag, säger Hamad. 

Och om målet:

– Jag har haft bra tryck i bössan hela träningsveckan. Får jag ett skottläge ville jag skjuta. Det var ett fint mål och skönt att se den gå in, väldigt välplacerat. 

Dagens vinsten är Hammarbys åttonde raka match utan förlust. Resultatet innebär att man drar ifrån i tabellen, som man nu leder med 22 poäng före AIK med 18.

Nytt rött kort – efter matchens slut

Dramat var dock inte över där. Efter matchen valde domarna att dela ut ett rött kort till Johan Mårtensson – efter att Örebro-spelaren konfronterat dem angående den tidigare utvisningen mot Kennedy Igboananike.

– Jag såg att Mårten gick fram och klappade om honom lite ironiskt för att han tog det beslutet. Tycker väl att han fröstör matchen. Man menar då att Mårten slår honom och inte visar någon respekt. Visst man ska inte vara på domarna, men man måste kunna ta att vi är mänskliga och visar lite känslor. Sen respektfullhet hit och dit, han dödar ju matchen, säger Martin Lorentzon.

Han förtydligar:

– Det klart att man inte ska göra något mot domarna, det säger jag inte. Man ska låta dem vara. Men det är inte som att han går fram och slår honom, det skulle han aldrig göra. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!