Hammarby överens med förre landslagsstjärnan

Foto: EDDY LEMAISTRE / ICON SPORT BILDBYRÅN
Foto: MARCUS ERICSSON / BILDBYRÅN

DUBAI. Alexander Kacaniklic är överens med Hammarby.  

Om inget oförutsett händer så skriver han på för Bajen inom den närmsta veckan. 

SportExpressen har tidigare avslöjat att Alexander Kacaniklic är nära en övergång till Hammarby. Spelaren har varit och träffat såväl tränaren Stefan Billborn och sportchefen Jesper Jansson och 27-åringen har varit tydlig med att han avser att flytta hem till Sverige och Bajen.

Men om inget oförutsett inträffar så talar allt för att Kacaniklic skriver på för Hammarby och presenteras officiellt inom den närmsta veckan då Hammarby och hans agent Miralem Jaganjac kom överens om de sista detaljerna i kontraktet i går kväll. 

Mittfältaren har varit bosman sedan han och Nantes kom överens om att bryta kontraktet i Frankrike och just nu befinner sig också spelaren i Nantes för att göra sig redo för en flytt hem till Sverige. 

Ryktats till Odense och Bröndby 

Hammarby hade tidigare förhoppningar om att få ner spelaren redan till träningslägret i Belek, Turkiet, men det är oklart om en övergång hinner bli helt klart innan lägret är slut. Hammarby är i Turkiet ytterligare en vecka. Bröndby har också varit en av klubbarna som varit intresserad av spelaren och det har även ryktats om danska Odense med Jacob Michelsen som huvudtränare.

Gjort 19 A-landskamper

Kacaniklic har under sin karriär representerat Liverpool, Watford, Fulham, Burnley, FC Köpenhamn och Nantes. Han har sammanlagt gjort 47 Premier League-matcher, gjort fem mål och sju framspelningar samt gjort 19 A-landskamper och tre mål för det svenska A-landslaget.

SportExpressen har förgäves sökt Hammarbys sportchef Jesper Jansson och spelarens agent för en kommentar.