Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hammarby: ”Han kan nog vara ganska lurig”

Hammarby hoppas att Zlatan Ibrahimovic gör sensationell comeback i allsvenskan.Foto: PELLE T NILSSON / SPA SPA | SWEDISH PRESS AGENCY
Delägaren Zlatan har tränat med klubben under våren.Foto: PELLE T NILSSON / SPA SPA | SWEDISH PRESS AGENCY
Hammarbys sportchef Jesper Jansson.Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN

Bara två veckor kvar på kontraktet med Milan: Vad händer med Zlatan Ibrahimovic?

Fortsätter han i Serie A? Slutar? 

Eller blir det en sensationell comeback i allsvenskan?

– Han kan nog vara ganska lurig, säger sportchefen Jesper Jansson.

Hammarbys säsong kommer inte i gång. 

Efter krysset mot IFK Göteborg i måndags är klubben långt efter serieledarna Norrköping och spelet lämnar en hel del i övrigt att önska.

I förgrunden pågår problemsökningen för fullt – och i bakgrunden puttrar frågan med stort F: Vad tänker klubbens delägare Zlatan Ibrahimovic hitta på nästa månad?

Kontraktet med Milan löper ut om bara två veckor. Zlatan själv är kryptisk i sina besked. Laget slåss för en plats i Europa och i italienska medier varvas uppgifter om en förlängning i Milano, ett slutdatum för spelarkarriären och en återkomst till Sverige.

I Hammarby säger man sig veta lika lite som alla andra – men klubbens vd Henrik Kindlund medger att det vore ”fantastiskt” om valet skulle falla på spel i Bajen.

– Han får styra det helt själv. Milan spelar ju varannan dag känns det som. Jag tror att alla där fokuserar på att nå en Europa-plats. Sedan kommer han nog att pusta ut lite och känna efter vad som händer. Skulle han välja att spela för Hammarby är det fantastiskt, men det är ingenting vi planerar för överhuvudtaget. Det är ett oförändrat svar, ganska tråkigt, men det är helt upp till honom att ta det beslutet.

Det finns ingen tidsfrist om ni behöver bereda plats för honom på något sätt?

– Nej, det enda är att fönstret stänger den 25:e augusti. Det är han medveten om. Så han får känna efter lite, hur det känns och ta det beslutet när han känner för det.

– Jag har pratat med honom om lite andra grejer, jag informerar honom lite om saker, framför allt långsiktigt. Jesper Jansson har mer den sportsliga dialogen. Men nu har spelschemat i Italien varit så tätt att det nog varit ganska sporadiskt också.

”Är engagerad som fasen”

Sportchefen Jesper Jansson har tidigare sagt att ”chansen finns” att Ibrahimovic gör entré som spelare i Bajen, men på frågan om sannolikheten har ökat eller minskat kan han inte ge ett rakt besked. 

– Det är väl både och. Vi diskuterar rätt mycket om laget och klubben. Han är engagerad som fasen, men han är väldigt tydlig med var hans fokus ligger. På ett sätt tror jag att det hade varit större chans – utan att han har sagt någonting – om vi spelade inför publik. Sedan har jag sagt hela tiden att det lilla jag har lärt känna honom: Han är extremt jävla fokuserad. Nu är det Milan och göra klart allt där, säger han.

Du tycker inte att det tippar åt något håll?

– Vad ska jag säga? Hur det tippar... Han kan nog vara rätt lurig. Igen: Det lilla jag känner honom, han är extremt fokuserad.

Gör det ingen skillnad för er planering? Han har bara två veckor kvar på sitt kontrakt.

– Det är klart att han är ett jäkla tillskott. Men vi gick in i säsongen med en väldigt bred trupp. Det kan jag väl säga generellt om vår planering. För en och en halv månad sedan kände vi att vi var väldigt bra besatta och hade bra konkurrens. Det blir lite fel då om man lägger om sina planer efter en och en halv månad. Vi tycker att truppen var stark och konkurrenskraftig och bra balanserad. Vi behöver nog titta inåt för att fundera på hur vi ska få ut mer. Lösningen är inte alltid att dra ut och köpa nya spelare. Den lösningen kommer alltid utifrån. Det är farligt att dras med i det.

”Finns lite diskussioner med våra ägare”

Att Hammarby skulle harva runt i tabellens nedre regioner så här dags var inte planen, och till hösten kan problem av annan karaktär tillkomma. 

Coronapandemins ekonomiska effekter blir mer och mer kännbara för varje publikfri match.

Är delägaren Zlatan intresserad av att skjuta in pengar?

– Att vi har behov av att någon skjuter till kapital, där är vi inte än, säger Kindlund och fortsätter:

– Sedan finns det lite andra diskussioner med våra ägare. Det håller vi på den nivån, vare sig det är Zlatan eller någon annan delägare.

– Det som kan hända om det inte blir någon publik under säsongen är att vi kan få kassaflödesproblem sent på hösten. Då kan vi behöva låna lite pengar tills säsongskortsförsäljningen kommer i gång. Men med det stöd vi får från supportrar, sponsorer och staten ser det okej ut. Det är pressat och inget utrymme, men inte som för ett par månader sedan.

Fem lyxbilar som Zlatan äger

Kolla in svenskens vrålåk