Hammarby och FCK är överens om Amoo

Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

En allsvensk transferbomb är på väg att brisera. 

Hammarby och FC Köpenhamn är överens om en övergång för Akinkunmi Amoo, som är endast detaljer från att skriva på för den danska storklubben. 

Om inget oförutsett inträffar blir affären, som väntas ligga på omkring 50 miljoner kronor, offentliggjord inom kort.

Det har varit en följetong under de senaste veckorna. 

FC Köpenhamns intresse för Hammarbys stjärna Akinkunmi Amoo, 19, har inte gått obemärkt förbi. Hammarby förkastade den danska storklubbens inledande två bud, det första på omkring 30 miljoner kronor och det andra med några miljoners höjning, och gjorde tidigt klart att det krävdes bra mycket mer för en försäljning av nigerianen i januari. 

Höjde budet

Men FCK gav inte upp och på lördagen höjde klubben budet till över 40 miljoner kronor för 19-åringen och sedan dess har klubbarna förhandlat intensivt om ramarna för en övergång samt en övergångssumma då det danska transferfönstret stänger 31 januari.

Under tiden som parterna förhandlat har spelaren tränat på egen hand och Amoo deltog inte heller i Hammarbys träningsmatch mot Sirius på lördagen i Uppsala utan följde matchen från läkarhåll.

Efter flera samtal mellan klubbarna är parterna nu överens, något som den danske fotbollsjournalisten Søren Sorgenfri var först med att rapportera och som är uppgifter som även SportExpressen har.

Priset för Akinkunmi Amoo

Enligt flera av varandra oberoende källor har FC Köpenhamn och Hammarby enats om ramarna för en övergång och Akinkunmi Amoo är endast detaljer från den danska storklubben.

I dagarna väntar läkarundersökningar och kontraktsskrivning i Köpenhamn och prissumman för talangen ska ligga på cirka 50 miljoner kronor plus bonusar.

Hammarby kommer även att kunna kamma in procent i en eventuell vidareförsäljning.

Amoo var en nyckelspelare för Hammarby i fjol och gjorde nio mål och fem assist på 29 matcher i allsvenskan. Nigerianen värvades till klubben sommaren 2020 från akademilaget Sidos FC. Tidigare i januari såldes Aziz Outtara Mohammed, 20, till belgiska Genk. 

Enligt uppgifter till SportExpressen inbringade affären runt 30 miljoner kronor för backen, en försäljning som vid försäljningstillfället gjorde honom till klubbens näst dyraste försäljning efter Kossonou Odilon som 2019 såldes till Club Brygge för 44 miljoner kronor.