Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hammarby nära att vinna dragkampen om Selmani

Astrit Selmani.
Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN
Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN
Hammarbys sportchef Jesper Jansson.
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN

Astrit Selmani ska ta ett beslut gällande sin framtid inom de närmaste veckorna. 

Enligt SportExpressens uppgifter är nu Hammarby i långt gånga förhandlingar gällande Varbergs succéspelare – och även om inget är helt klart eller påskrivet talar mycket för att Bajen vinner dragkampen om allsvenskans poängkung. 

Astrit Selmani har varit ett av allsvenskans stora utropstecken det här året och han vann poängligan på 15 mål och sex framspelningar på 24 matcher. Han var också en starkt bidragande orsak till att nykomlingen Varberg höll sig kvar i allsvenskan och säkrade kontraktet långt innan den sista omgången. 

Trots att anfallaren har ett år kvar på kontraktet har det under en längre tid stått klart att Selmani ska lämna Varberg för en större klubb. Och i princip alla allsvenska storklubbar har anmält sitt intresse för spelaren, som också är under ett par utländska klubbars radar. 

Väntas ta beslut inom de närmaste veckorna 

23-åringen kommer också ta ett beslut var han ska spela nästa år inom de närmaste veckorna. Enligt SportExpressens uppgifter talar mycket för att Hammarby vinner dragkampen om anfallaren. 

Enligt väl initierade källor är förhandlingarna gällande spelaren långt gångna och Bajen ska också vara hoppfulla om att knyta till sig den eftertraktade poängkungen, trots att inget är helt klart eller påskrivet och ett par utländska klubbar har hört sig för. 

Hammarby är positiva

Hammarby ska dock vara beredd att gå rätt långt gällande spelaren och vill värva succémannen som ersättare till Aron Jóhannsson, som öste in mål förra året men som innan sista matchen meddelade att han lämnade klubben. 

Hammarby hoppas också att man ska kunna göra en del pengar på en affär om klubben lycka sälja vidare Selmani. Redan i somras ville Hammarby köpa loss Selmani från Varberg, men då sa Varberg blankt nej till en övergång.