Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Hammarby nära att värva Serie A-profil

Gianluca Curci Foto: BILDBYRÅN
Foto: BILDBYRÅN
Foto: GIORGIO BENVENUTI / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Hammarby har hittat sin målvakt.  

Enligt SportExpressens uppgifter är AFC Eskilstunas tidigare målvakt Gianluca Curci i princip klar för Bajen - och väntas presenteras inom de närmaste dagarna.

Hammarby har varit på jakt efter en ny målvakt sedan det stod klart att Johan Wiland inte lär vara tillbaka från sin skada förrän tidigast i sommar. I träningsmatchen mot IK Frej, vinst med 3-1, så stod Davor Blazevic i målet. Men nu ser det ut som om Hammarby har hittat målvakten som de vill ha in i truppen för att ersätta Wiland. Det handlar om italienska målvakten Gianluca Curci.

 

FÅ BÄST KOLL: Följ Hammarby – direkt i Messenger 

Gianluca Curci nära Hammarby 

Enligt SportExpressens uppgifter har parterna förhandlat under en kortare tid och är nu detaljer ifrån att göra klart med en övergång. Det ska i första han handla om ett kortare kontrakt med en option på att det kan bli ett längre kontrakt. Allt talar för att en affär blir klar inom de närmaste dagarna, men det kan också dröja till nästa vecka innan den Serie A-meriterade målvakten presenteras officiellt. Den obligatoriska läkarundersökningen återstår och väntas göras inom kort. 

Målvakten har gjort 61 matcher för Roma 

 Italienaren har en gedigen karriär bakom sig och har bland annat gjort 61 matcher för AS Roma, 70 matcher för Siena och 41 matcher för Sampdoria. 

Föregående säsong var Curci en starkt bidragande orsak till att AFC Eskilstuna gick upp i allsvenskan. Men i dagarna valde parterna att bryta kontraktet.  

 

LÄS MER: Bilderna avslöjar - på plats för möte med Hammarby 

Bröt kontraktet med AFC på grund av familjeskäl 

"På grund utav familjeskäl har målvakten kommit överens med AFC om att få lämna klubben med omedelbar verkan" 

"Anledningen är att målvakten uttryckt en vilja om att få lämna föreningen på grund utav familjeskäl, något som klubben godkänt", skrev AFC i ett uttalande. 

Förra året slog 33-åringen klubbrekord med sina 18 hållna nollor i superettan och han gjorde även en avgörande räddning i andra kvalmatchen mot BP. 

 

LÄS MER: Ronaldo erkände i dag - tvingas betala 193 miljoner