Hammarby kan värva isländske stjärnbacken

Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

Här är spelaren som kan bli Hammarbys nästa nyförvärv. 

Enligt SportExpressens uppgifter förhandlar Bajen med isländske mittbacken Jon Gudni Fjoluson, 31. 

Går förhandlingarna i lås hoppas Hammarby presentera den förre IFK Norrköping-spelaren inom den närmsta veckan. 

Hammarby har sedan tidigare värvat Astrit Selmani från Varberg. En affär som blev klubbens dyraste genom tiderna. Allsvenskans poängkung 2020 köptes loss från nykomlingen för omkring sju miljoner kronor och skrev på ett kontrakt över fyra år. Samtidigt så är det klart att Hammarby säljer Hjalmar Ekdal, 22, till Djurgården. Mittbacken är överens med Djurgården om de personliga delarna i sitt kontrakt och Hammarby är också överens med 2019 års svenska mästare om övergångssumman.

Säljer mittbacken i nästa vecka 

Ekdal kommer att presenteras som Djurgårdens nästa nyförvärv i nästa vecka, då han är tillbaka från sin semester. 

Nu är Hammarby på väg att göra ytterligare en meriterad värvning. Enligt SportExpressens uppgifter är nämligen isländske mittbacken Jon Gudni Fjoluson, 31, i förhandlingar med klubben. Fjoluson kom till IFK Norrköping efter SM-guldet 2015 och spelade i ”Peking” fram till sommaren 2018 då han skrev på för Krasnodar i Ryssland. Kontraktet med den ryska klubben gick ut i somras och han har sedan dess spelat med norska Brann. 

Kan presenteras inom kort 

Men nu är han alltså på väg till Hammarby kommer parterna överens väntas alltså mittbacken presenteras som klubbens nästa nyförvärv inom de närmaste veckorna. 31-åringen har gjort 18 landskamper för Island och var med i landslagstruppen så sent som i höstas då han spelade från start i 5-1-förlusten mot Belgien.  Fjolusons kontrakt med Brann gick ut vid årsskiftet och om Hammarby värvar honom kommer han som bosman och klubben betalar därmed ingen övergångssumma för honom.