Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hammarby kan värva från Serie A-mästarna

Foto: BILDBYRÅN

Hammarby kollar på ersättare till Kossonou Odilon  - och ett av namnen de jobbar på är Juventus svenske mittback Mattias Andersson. 

Idag hade klubben ett första möte med den tidigare MFF-spelaren, enligt SportExpressens uppgifter. 

Mattias Andersson tillhörde tidigare Malmö FF och spelade för klubbens U17 lag 2015 och ett år senare klubbens U19-lag. Sommaren 2016 lämnade han dock MFF för italienska storklubben Juventus. Mittbacken inledde då med att spela för klubbens ungdomslag. Efter ett skadefyllt andra år i klubben, där han lånades ut till holländska Den Bosch, var Andersson den här säsongen tillbaka i Juventus och spelade för klubbens U23-lag i den italienska tredjeligan. 

Besökt Årsta 

Kontraktet med ”Juve” löpte ut i sommar, men i början av maj månad förlängde 21-årige Andersson sitt kontrakt med de italienska mästarna. Nu kan han vara på väg till allsvenskan och Hammarby på lån. Enligt vad SportExpressen erfar var Andersson under fredagen på besök hos Bajen, där han bland annat käkade lunch med delar av den sportsliga ledningen på en restaurang på Tele 2 arena. 

Kan ersätta Odilon 

Han har även fått en rundvandring på Årsta för att han ska bekanta sig med träningsanläggningen innan han reser tillbaka. 

Inget är klart eller helt spikat för en övergång och Hammarby har en del andra försvarsalternativ, men det kan bli så att 21-åringen lånas in som ersättare för Kossonou Odilon. Den 18-årige mittbacken såldes nyligen till Belgiska Club Brugge för 43 miljoner kronor. Hammarby har lite av en mittbackskris inför derbyt mot AIK på söndag då Kossonou Odilon är avstängd, Mats Solheim testas matchdagen och David Fällman har problem med en skada. 

Även Paulsen på radarn 

Däremot kan Mads Fenger vara tillbaka från start mot AIK. Hammarby kommer även att göra ett försök att värva hem tidigare mittbacken Björn Paulsen och enligt vad SportExpressen erfar kommer en första kontakt att tas inom de närmaste veckorna. Paulsen åkte ur Zweite Bundesliga med sitt Ingolstadt och lär inte vara speciellt sugen på att spela i tyska tredjedivisionen.