Hammarby har tackat nej till bud på Williot Swedberg

Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES/MAGNUS LILJEGREN MAGNUS LILJEGREN
Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES/MAGNUS LILJEGREN MAGNUS LILJEGREN

Celta Vigo har lagt ett första officiellt bud på Hammarbys stortalang Williot Swedberg.

Enligt uppgifter till SportExpressen la La Liga-klubben ett rekordbud på spelaren som Hammarby tackade nej till.

Hammarbys stortalang Williot Swedberg har varit ryktenas man. 18-åringen var redan inför säsongen på väg att lämna klubben för ryska Lokomotiv Moskva men den övergången sprack och spelaren blev kvar i klubben.

Och under våren har Swedberg visat stark form.

Scoutats av storlag

På nio matcher i allsvenskan har han gjort fem mål och i april prisades han till månadens spelare i allsvenskan. SportExpressen har under våren rapporterat om att Swedberg scoutats på plats av storklubbar som Manchester United och Barcelona. Även holländska PSV Eindhoven har varit på plats flera gånger i vår.

När Hammarby mötte AIK i mitten av maj satt Jan Vennegoor of Hesselink, sportchef i PSV, på läktaren tillsammans med klubbens Skandinavien-scout Hallvar Thoresen för att slutscouta spelaren. Utöver nämnda PSV har La Liga-klubben Celta Vigo visat ett mycket stort intresse den senaste tiden och var bland annat på plats när Hammarby vann över IFK Norrköping i söndags. Aftonbladet rapporterade för någon vecka sedan också att Celta Vigo ville köpa loss Swedberg.

Bajen nobbade rekordbud

Men nu har La Liga-klubben också lagt sitt första officiella bud.

Enligt uppgifter till SportExpressen la Celta Vigo i dagarna ett rekordbud på Swedberg som Hammarby tackade nej till. Hade klubben accepterat budet så hade det också varit Hammarbys största försäljning genom tiderna.

Hammarbys inställning har varit att inte driva några konkreta förhandlingar för tillfället, detta eftersom att laget senare i dag spelar cupfinal mot Malmö FF, och till helgen väntar också en viktig bortamatch mot IFK Värnamo i allsvenskan. 

Mycket talar däremot för att samtalen fortskrider efter det och det återstår att se ifall Celta Vigo kommer med ett motbud under de närmaste veckorna eller fram mot sommaren.