David Boo Wiklander spelade från start i nästan alla Norrköpings matcher i fjol. Foto: Tomas LeprinceDavid Boo Wiklander spelade från start i nästan alla Norrköpings matcher i fjol. Foto: Tomas Leprince
David Boo Wiklander spelade från start i nästan alla Norrköpings matcher i fjol. Foto: Tomas Leprince
Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅNFoto: Carl Sandin / BILDBYRÅN
 Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN
Foto: Josefine Loftenius / BILDBYRÅNFoto: Josefine Loftenius / BILDBYRÅN
 Foto: Josefine Loftenius / BILDBYRÅN

Hammarby försöker värva Boo Wiklander

Publicerad

Han har varit på gång till Örgryte och IFK Göteborg.

Men nu är IFK Norrköpings guldhjälte David Boo Wiklander aktuell för en övergång till Hammarby - som har lämnat in en dispensansökan till Svenska Fotbollsförbundet för att få värva mittbacken.

- Det här skulle vara en bra lösning för oss i och med den situation vi hamnat i, säger sportchefen Mats Jingblad till klubbens hemsida.

Ordinarie i mittlåset när IFK Norrköping vann SM-guldet i fjol.

Men han fick inget nytt kontrakt efter guldfirandet.

 

Och David Boo Wiklander står ännu utan ny klubbadress. Det kan bli Hammarbys räddning då de behöver värva in en ny back i den försvarskris som uppstått.

Wiklander tränar med laget just nu

Birkir Mar Saevarsson, Stefan Batan och Oliver Silverholt var alla indisponibla mot Elfsborg i veckan och det är oklart hur länge de två sistnämnda blir borta, meddelar Hammarby.

Därför försöker Hammarby få dispens för att kunna plocka in 31-årige Wiklander, som nu tränar med laget i väntan på besked.

– Situationen i vår ytterbacksbesättning har blivit extrem och vi är i behov av att säkra upp i den lagdelen. David är en rutinerad försvarare som spelat mycket som ytterback i sin karriär, och han har hållit i gång på egen hand och tillsammans med Norrköpingsklubben Eneby under vintern och våren, säger Mats Jingblad till klubbens hemsida.

Blåvitt valde Albornoz i stället för Wiklander

– Vi inväntar nu svar från förbundet. Skulle beskedet bli positivt är vi överens med David om ett tremånaderskontrakt, och med den erfarenhet, fotbollskunnande och fysiska status han har är startsträckan för honom kort.

David Boo Wiklander - som är fostrad i Qviding - har tidigare varit aktuell för en flytt till Örgryte.

IFK Göteborg försökte också plocka in den 31-årige backen just före transferfönstret drog igen den 31 mars. Men Blåvitt gjorde i stället klart med Mauricio Albornoz från Åtvidaberg.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag