Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Hammarby försöker värva Boo Wiklander

David Boo Wiklander spelade från start i nästan alla Norrköpings matcher i fjol. Foto: Tomas Leprince
Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN
Foto: Josefine Loftenius / BILDBYRÅN

Han har varit på gång till Örgryte och IFK Göteborg.

Men nu är IFK Norrköpings guldhjälte David Boo Wiklander aktuell för en övergång till Hammarby - som har lämnat in en dispensansökan till Svenska Fotbollsförbundet för att få värva mittbacken.

- Det här skulle vara en bra lösning för oss i och med den situation vi hamnat i, säger sportchefen Mats Jingblad till klubbens hemsida.

Ordinarie i mittlåset när IFK Norrköping vann SM-guldet i fjol.

Men han fick inget nytt kontrakt efter guldfirandet.

 

Och David Boo Wiklander står ännu utan ny klubbadress. Det kan bli Hammarbys räddning då de behöver värva in en ny back i den försvarskris som uppstått.

Wiklander tränar med laget just nu

Birkir Mar Saevarsson, Stefan Batan och Oliver Silverholt var alla indisponibla mot Elfsborg i veckan och det är oklart hur länge de två sistnämnda blir borta, meddelar Hammarby.

Därför försöker Hammarby få dispens för att kunna plocka in 31-årige Wiklander, som nu tränar med laget i väntan på besked.

– Situationen i vår ytterbacksbesättning har blivit extrem och vi är i behov av att säkra upp i den lagdelen. David är en rutinerad försvarare som spelat mycket som ytterback i sin karriär, och han har hållit i gång på egen hand och tillsammans med Norrköpingsklubben Eneby under vintern och våren, säger Mats Jingblad till klubbens hemsida.

Blåvitt valde Albornoz i stället för Wiklander

– Vi inväntar nu svar från förbundet. Skulle beskedet bli positivt är vi överens med David om ett tremånaderskontrakt, och med den erfarenhet, fotbollskunnande och fysiska status han har är startsträckan för honom kort.

David Boo Wiklander - som är fostrad i Qviding - har tidigare varit aktuell för en flytt till Örgryte.

IFK Göteborg försökte också plocka in den 31-årige backen just före transferfönstret drog igen den 31 mars. Men Blåvitt gjorde i stället klart med Mauricio Albornoz från Åtvidaberg.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!