Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Hammarby förra året – i år det Djurgården”

Nabil Bahoui Foto: ERIK SIMANDER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Bahoi firar med lagkamraterna. Foto: ERIK SIMANDER/TT / TT NYHETSBYRÅN

ESKILSTUNA. Nabil Bahoui är tillbaka med besked i AIK.

Publikfavoriten byttes in och gjorde två mål när AIK vann över AFC.

Nu blickar han fram emot en stekhet guldstrid.

– Förra året var det Hammarby som var ”Sveriges bästa lag” och så vann vi till slut - och i år är det Djurgården, säger Bahoui.

AIK hakar på i toppen av den allsvenska tabellen. 

På söndagen gästade Rikard Norlings lagbygge AFC Eskilstuna på Tunavallen. Trots tidigt underläge lyckades AIK vända på matchen och vinna.

Först kvitterade Henok Goitom och i början av den andra halvleken beslutade sig Norling för att satsa allt framåt för att bärga segern. Innan matchklockan ens hade tickat upp på 60 minuter hade AIK genomfört alla sina tre byten.

En av spelarna som byttes in var Nabil Bahoui som är tillbaka i AIK igen. 

Och det skulle bli ett succédrag. ”Nabbe” nickade in 3-1 och placerade iskallt in 4-1 nio minuter från slutet i en match som AIK till slut vann med 4-2.

Efter slutsignalen var det en mycket glad Bahoui som mötte SportExpressen.

– Det kändes bra för det är viktiga tre poäng, säger han.

Du fick komma in och göra två mål, hur känns det?

– Fantastiskt kul och en skön känsla att vara tillbaka. Jag tror att jag behöver trappa upp det steg för steg. Jag har en bit kvar tills jag är hundraprocent, men det känns bra. Det är matchspelet som behövs för min del. Jag har försökt träna med kompisarna, men det är bara matchspelet som kan få mig i bra form.

Vad betyder de här två målen självförtroendemässigt?

– Självförtroendet är alltid på topp. Det handlar mer om att komma in i laget bra och visa att man vill bidra. Jag vill hjälpa AIK till framgång och vi får så mycket energi från supportrarna. Det känns bra inför schemat som kommer nu med tuffa matcher.

Nabil Bahoui om guldstriden

Du kommer till ett AIK som är i toppstriden. Ni är två poäng före MFF men en poäng bakom Djurgården. Hur ser du på tabelläget?

– Det är ungefär lite som förra året förutom att Malmö FF inte var med då. Det var Hammarby då som var i bra form och nu är det Djurgården. Vi är med där bakom och smyger sedan får vi hoppas att det slutar som förra året. Förra året var det Hammarby som var ”det bästa laget i Sverige” och så vann vi till slut - och i år är det Djurgården, som jag läser i tidningarna i alla fall. Vi är med där uppe och jobbar på ödmjukt.

Du reagerar på att Djurgården beskrivs som Sveriges bästa lag?

– Exakt.

Hur känns det att vara i en toppstrid med Djurgården?

– Det är kul. Jag tycker det är kul att alla Stockholmsklubbar har steppat upp. Det är kul med stora derbyn och förhoppningsvis kan det komma 50 000 när vi möter något av Stockholmslagen i ett derby. Men det är fokus mest på oss själva. Fast ibland loggar jag in på datorn och kollar lite nyheter. Det spelar inte så stor roll. 

Bahoui: ”Vi har allt i egna händer”

Hur känns det att ha Djurgården framför sig?

– I slutet av dagen handlar det om vilka som är bäst i landet inte bara bäst i stan. Men det är viktigt för oss och våra supportrar att vara bäst i stan också. För tillfället har vi allt i egna händer. Vi har konkurrenterna kvar att möta.

Vad talar för AIK känner du i en guldstrid?

– Det som talar för oss är bredden i truppen. Vi hade Chinedu Obasi skadad i dag men ändå kan vi fylla ut positionerna och matcha alla perfekt inför både ett Europa League-kval och allsvenskan. Det är viktigt med en stor trupp och det känns som att vi har det.

Vad hoppas du kunna bidra med nu?

– Det är som i dag. Jag tror att alla vet vad jag går för, sedan gäller det bara att få ut det på planen. Jag jobbar hårt och gör mitt bästa, vi får se hur långt det räcker men det här var en bra start i alla fall. 

Är det känslosamt att vara tillbaka i AIK?

– Grejen är att jag vill säga att det känns nytt men det gör det inte. Det känns som vanligt. Jag hade kunnat landa i dag och spela match direkt efter. Så nytt är det inte.

Hur var det att spela framför fansen igen?

– Det var kul. Vi hade ett fint följe med oss i Moldavien, det var starkt av supportrarna att ta sig dit. I dag var det som att spela på hemmaplan, precis som vanligt alltså.