Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hammarby förlorade efter katastrofstarten

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

FARO. Två insläppta mål på sju minuter i första halvlek.

Hammarby klarade inte av att hämta upp underläget och förlorade med 2-4 mot tjeckiska tabellettan Slavia Prag.

– Det är inget skrotgäng vi möter, säger Stefan Billborn.

Den tjeckiska tabellettan Slavia Prag inledde intensivt mot Hammarby. Tjeckerna klev högt, var aggressiva i pressen och flyttade högt upp med hela laget vilket gav resultat.

Hammarby slarvade rejält och stod för en hel del individuella misstag och det skulle straffa sig omgående. Redan i den tredje minuten kom 1-0 till Slavia Prag.

Två insläppta på sju minuter

Simon Sandbergs hemåtpassning blev aningen för kort och bollen hamna hos Nicola Stanciu som placerade in ledningsmålet kyligt.

Muamer Tankovic driver upp ett anfall.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Fyra minuter senare var det dags igen.

Darijan Bojanic tog för lång tid på sig med bollen och tappade den. Lukas Masopust var klinisk och tryckte in 2-0 i Davor Blazevics högra hörn. Men det skulle komma mer.

I den 23:e minuten fick Hammarbyförsvaret inte undan bollen efter ett inlägg och Jan Boril kunde smälla upp 3-0 i nättaket på Blazevics retur.

Tankovic reducerade

Slavia Prag bjöd på stora ytor defensivt vilket gav Hammarby flera vassa kontringsmöjligheter och i den 35:e minuten fick man nätkänning.

Bojanic hittade Muamer Tankovic med en passning som efter en fin individuell aktion avslutade i steget till 3-1 - och det jublades bland de tillresta Hammarby-supportrarna.

Strax efter reduceringsmålet klev Simon Sandberg av skadad och ersattes av Jean Carlos De Brito.

Simon Sandberg klev av skadad.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Darijan Bojanic hade en mycket fin frispark i början på andra halvlek, som kunde ha resulterat i 3-2, men Slavia Prags målvakt stod för en fin räddning.

Tankovic tvingades kliva av i andra halvlek efter att han fått ont i foten efter en smäll i den första halvleken.

Mot slutet av matchen satte Gustav Ludwigson 3-2 med ett avslut i straffområdet men bara några minuter senare gjorde Slavia Prag 4-2 vilket blev slutresultatet.

Stefan Billborn var tudelad efter matchen. Han var missnöjd med starten men tycker att laget spelade upp sig.

– Vi assisterar till alla deras tre mål. Det andra målet är i sjunde minuten, det är mentalt jävligt tufft så klart när vi känner också att de är så bra. Vi får tid med bollen men har ingen plan klar, så i stället för att flytta på bollen så håller vi i den och slänger i väg bollarna. Då smäller Slavia Prag dit den, säger han.

”Inget skrotgäng vi möter liksom”

Billborn fortsätter:

– Slavia Prag är ett topplag. Jag satt och tittade på deras matcher i Champions League mot Dortmund, Inter och Barcelona, de är ju bra. De hade ett bollinnehav i Champions League på 48 procent i snitt, de har 15 avslut i snitt per match och de har rekord efter 20 omgångar i den tjeckiska ligan. Det är inget skrotgäng liksom. Vi förloade med 2-4 och har bly i benen, man får ta det för vad det är.

Jeppe Andersen:

– Jag är besviken på första 20-25 minuterna. Vi bjuder Slavia Prag på två mål och har ingen kontroll på matchen. De tar initiativet direkt men vi kommer in i det bättre. I andra halvlek gör vi det bättre och står bättre på planen, säger lagkaptenen.

Ni stod för en del individuella misstag, är ni trötta mentalt?

– Det har varit ett tema för oss på försäsongen där vi gjort flera misstag. Det är något vi måste förbättra, man blir straffad på den här nivån. Vi förlorade 4-2, vi spelade ingen bra match men bjuder dem på två mål, om jag ska se något positivt så är det det.