Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hammarby förlänger med mittfältsstjärnan

Foto: STAFFAN CLAESSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Serge-Junior Martinsson Ngouali skriver nytt kontrakt med Hammarby. 

Enligt SportExpressens uppgifter är parterna muntligen överens om ett kontrakt över ytterligare sex månader. 

Förlängningen väntas bli officiell inom de närmaste veckorna. 

Serge-Junior Martinsson Ngouali har jobbat sig tillbaka från en knäskada han fick 2018 och som hållit honom borta från spel under en längre tid. Förra året blev det också bara åtta matcher för Bajen. Innan dess hade han varit en av lagets mest tongivande spelare och det ryktades om att klubbar från tyska Zweite Bundesliga ryckte i honom. 

Muntligen överens 

I januari kunde också SportExpressen avslöja att Hammarby erbjudit mittfältaren ett nytt kontrakt, då hans nuvarande avtal går ut 30 juni och inte vid årsskiftet som en del uppgifter gjort gällande. 

- Vi har erbjudit honom ett kontrakt och nu är det upp till honom om han vill spela i Hammarby, sa Hammarbys sportchef Jesper Jansson då. 

Kan bli officiellt i veckan 

Men när Corona-pandemin slog till lades alla kontraktsförhandlingar på is hos Hammarby och turerna har minst sagt gått fram och tillbaka gällande både Muamer Tankovic och ”Junior”, som båda sitter på utgående kontrakt. 

Fotbolldirekt skrev för någon vecka sedan att Hammarby kunde erbjuda båda spelarna speciellösningar. Enligt vad SportExpressen erfar är nu Hammarby och Junior muntligen överens om ett kontrakt på sex månader. Det innebär att han förlänger sitt nuvarande avtal till och med säsongens slut. 

Fortfarande oklart med Tankovic

Förlängningen väntas bli officiell inom kort, eventuellt redan i nästa vecka. Vad det gäller Muamer Tankovic, så har turerna också varit fram och tillbaka. Innan Corona-pandemin stod det klart att han skulle lämna Hammarby och Bajen hade också räknat bort spelaren. Nu har bägge parter öppnat för att förlänga men det är fortfarande oklart exakt vad som händer med ”Mujo.” AEK Aten har tidigare varit intresserade av spelaren och har också erbjudit spelaren ett kontrakt. Feyenoord har också nämnts som en tänkbar ny klubb för 25-åringen.