Hammarby förhandlar med förre AIK-spelaren

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Hammarby kan ha hittat sin vänsterback. 

Enligt SportExpressens uppgifter förhandlar Bajen med Sunderland om att köpa loss svenske Oscar Krusnell. 

Det var sommaren 2015 som AIK sålde sin första ungdomsspelare utomlands. Den då 16-årige vänsterbacken Oscar Krusnell skrev på för Sunderland som då låg i Premier League. Säsongen före hade Krusnell gjort A-lagsdebut för AIK under dåvarande tränare Andreas Alm. 

Representerat Sverige

Sedan flytten till Sunderland har han spelat med klubbens U18-lag och även representerat de svenska ungdomslandslagen från ung ålder. Nu kan han vara på väg till Sverige igen. 

Enligt SportExpressens uppgifter vill Hammarby värva Krusnell och förhandlingar med Sunderland ska pågå just nu. 

Åkte ur Premier League

Den engelska klubben, som åkte ner i The Championship förra säsongen, skrev ett fyraårskontrakt med vänsterbacken när de värvade honom för drygt två år sedan. Ett kontrakt som går ut sommaren 2019. Hammarby meddelade också tidigare under dagen att den brasilianske ytterbacken Maicon ska träna med laget under några veckor. 

– Maicon är ytterback och yttermittfältare. Det är via Hammarbyvännen Björn Runström som vi fått upp ögonen för honom och han har ett gediget CV. Vi passar på att titta på honom då vi antalsmässigt är få på ytterbackspositionen, sa sportchefen Jesper Jansson till hemsidan.

Hammarbys nuvarande ytterbackar, Stefan Batan, Birkir Mar Saevarsson och Mats Solheim, sitter alla på utgående kontrakt. 

SportExpressen har förgäves sökt Jesper Jansson för en kommentar.