Hammarby-duon missar premiären

Foto: HENRIK ISAKSSON/IBL / /IBL
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Tim Söderström
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Två avbräck för Hammarby inför den allsvenska premiären. Simon Sandberg och Junior tvingas att stå över.

Därmed ersätter Tim Söderström Sandberg som högerback på söndag.

– Det är en position som jag känner mig bekväm på, säger han.  

På söndag väntar allsvensk premiär för Hammarby hemma mot Östersunds FK. Men Stefan Billborn tvingas klara sig utan två spelare. Junior deltog inte på fredagens träning på Tele 2 arena och kommer att missa mötet med Östersund.

Dessutom är Simon Sandberg skadad och tvingas stå över. Bägge spelarna dras med muskelproblem och Hammarby väljer att inte chansa. Därmed kommer Tim Söderström att ersätta Sandberg som högerback på söndag.

Stefan Billborn:

– De som inte är med på söndag är Simon (Sandberg) och Junior. Det är muskelproblematik. Simon är med och springer på Årsta så det är inte värre än så och jag tror att han kan spela redan i veckan. Junior kan inte spela i veckan men är nog tillgänglig veckan efter, säger han.

Tim Söderström ersätter

Har du en startelva klar för dig?

– Ja, till tioelftedelar skulle jag säga.

Hur många öppna platser är det?

– Det är på två eller tre platser. Samtidigt är det match på onsdag igen och det kommer inte vara svårt att hålla folk på tå. Men det har växt fram nu. Nu känns det som att vi är klara hur vi ska se ut.

Tim Söderström:

– Det är en position som jag känner mig bekväm på. Jag har spelat en del matcher där och har också tränat mycket där sista tiden och det känns bättre och bättre för varje träning och jag får mycket hjälp av mina lagkamrater, säger han.

 Vad är svåraste omställningen?

– Det är förhållanden till de andra på planen. Tidigare skulle man se till att lagkamraterna höll bredden nu ska man göra det själv. Så det blir lite mer att tänka på.


LÄS MER: Allt du behöver veta inför allsvenskan 2020