Stefan Billborn och Gershon Koffie. Foto: Fredrik Sandberg/Tt / TT NYHETSBYRÅN
Stefan Billborn och Gershon Koffie. Foto: Fredrik Sandberg/Tt / TT NYHETSBYRÅN

Hammarby: "Det är möjligt att det är kaos"

Publicerad

UPPSALA. Hammarby har aviserat att sportchefen Mats Jingblad kommer att lämna klubben. På den allsvenska upptaktsträffen fick assisterande tränaren Stefan Billborn svara på frågan om det råder "kaos" i klubben.

– Kaos vet jag inte om det är. Det är möjligt att det är kaos utanför, säger Billborn.

För ungefär tio dagar sedan kommunicerade Hammarby ut att Mats Jingblad lämnar klubben och rollen som sportchef efter transferfönstret.

– Hammarby är en fantastisk klubb och jag kommer att bära med mig de här åren för alltid. Jag vill också passa på att tacka alla medarbetare, spelare och alla Hammarbysupportrar. Jag har haft underbara år i klubben, samtidigt har jag haft kvar familjen på Västkustennder hela den här perioden och den senaste tiden har ett beslut mognat hos mig att det är dags att lämna.

"Inget vi märker på planen"

På måndagens upptaktsträff i Uppsala fick assisterande tränaren Stefan Billborn svara på frågor om det råder "kaos" i klubben efter beskedet om Jingblads avgång. Enligt Billborn är stämningen lugn inom klubben.

– Kaos vet jag inte om det är. Det är möjligt att det är kaos utanför - men inget vi märker av på planen, säger Billborn.

Billborn fick dessutom svara på frågor om hur laget ska ersätta David Boo Wiklander som lämnat för IFK Göteborg och den rådande anfallssituationen.
– Vi har testat olika konstellationer. Vi får se vad vi ställer upp med, vi känner oss trygga. Jag har nog aldrig varit med om att testa så mycket som vi gjort nu, säger Billborn om försvaret och fortsätter:

– Vi har flera spelare som kan konkurrera i anfallet. Det kan vara en fördel att det inte är så gjutet. Vi vet inte riktigt själva vart vi står. Vi blir bättre och bättre för varje vecka. Vi kommer gå in med tillförsikt.

Hyllar Tele2 Arena

Även nyförvärvet Gershon Koffie var på scenen för att svara på frågor om sin nya tillvaro.
– Jag älskar den nya arenan (Tele2 arena). Jag ser fram emot att spela. Mitt första intryck är att vi har en bra grupp. Jag känner mig som hemma. Jag vill vara en ledare på planen och ser fram emot att fortsätta jobba med Hammarby.

– Vi har vinnarmentalitet. Det finns spelare som spelat runtom i Europa. Men det är en process som vi måste gå igenom.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag