Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Hammarby bekräftar – klart med nyförvärvet

Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

SportExpressen kunde tidigare i veckan rapportera om att Simon Sandberg var nära Hammarby.

Nu är affären klappad och klar.

– Vi är väldigt nöjda med att knyta Simon till Hammarby på vår resa uppåt, säger Hammarbys sportchef Jesper Jansson i ett pressmeddelande.

Simon Sandberg har varit ett hett byte för de allsvenska klubbarna. Sedan det stod klart att han skulle flytta hem från Bulgarien och Levski Sofia har IFK Norrköping, IFK Göteborg och Hammarby jagat försvararens underskrift. 

Bajen blev klubben som drog det längsta strået.

- Han har varit på Hammarbys radar tidigare och under en längre tid. Han har alla kriterier vi söker i förhållande till position, ålder, ambition för att passa in i vår långsiktiga strategi. Vi är väldigt nöjda med att knyta Simon till Hammarby på vår resa uppåt, säger Hammarbys sportchef Jesper Jansson.

Sandberg: "2018 kan bli väldigt bra"

Simon Sandberg, född 1994, debuterade i för Häcken redan som 19-åring. Sommaren 2016 tog han klivet ut i proffslivet och flyttade till Levski Sofia i Bulgarien.

– Nu börjar något nytt. Ny resa, nytt kapitel. Det ska bli helt fantastiskt, sa Sandberg då.

Men i slutet av Bulgarienvistelsen har det varit knapert med speltid för försvararen. Inför hemkomsten till allsvenskan hoppas han på en nystart.

- Jag är väldigt glad över att vara här och jag ser fram emot att starta uppladdningen inför ett 2018 som jag tror kan bli väldigt bra, säger Simon Sandberg.

LÄS MER: Hammarby snuvar rivalerna