Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Hammarby är ute efter förre United-målvakten

Anders Lindegaard. Foto: MATT BUNN/BPI/REX/SHUTTERSTOCK / MATT BUNN/BPI/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES
Anders Lindegaard. Foto: MCPIX LTD/REX / MCPIX LTD/REX REX FEATURES
Johan Wiland. Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

Hammarby vill värva Johan Wiland från MFF. 

Men förhandlingarna drar ut på tiden och enligt uppgifter till SportExpressen har nu Bajen sonderat terrängen med andra alternativ. 

Klubben har varit i kontakt med förre Manchester United-målvakten Anders Lindegaard. 

– Inga kommentarer, säger sportchefen Jesper Jansson. 

Hammarby har varit en av de mest  aktiva allsvenska klubbarna under sommarfönstret. 

Klubben har redan tagit in danske mittbacken Mads Fenger från Randers och även värvat in Jeppe Andersen från Esbjerg där både sportchefen Jesper Jansson (tidigare chefsscout i FC Köpenhamn) och huvudtränaren Jakob Michelsen haft koll på spelarna sedan tidigare. 

Sålt Torsteinbö till Viking

Dessutom sålde klubben nyligen Fredrik Torsteinbö till Viking Stavanger, något som SportExpressen kunde avslöja redan den 1 juli. 

Malmö FF:s målvakt Johan Wiland har även kopplats ihop med klubben och där pågår förhandlingar fortfarande. Men förhandlingarna har dragit ut på tiden. Det har fått Hammarby och sportchefen Jesper Jansson att titta på en rad andra alternativ. 

Enligt SportExpressens uppgifter är en av målvakterna som Hammarby varit i kontakt med förre Manchester United-målvakten Anders Lindegaard. 

Den 33-årige danske målvakten har gjort fem landskamper för Danmarks landslag och var reservmålvakt i Manchester United mellan åren 2010-2015. Han köptes senare av West Bromwich Albion där han inte gjorde någon match från start. 

Spelat i The Championship

Den senaste tiden har han representerat Preston North End - där han sammanlagt spelat 22-matcher. 

Den danske målvakten är numera kontraktslös. 

– Jag har inga kommentarer till det. Just nu har vi Ögmundur Kristinsson som förstemålvakt och siktar på att ha det så fram till efter säsongen om inget bud kommer in på honom. Då får vi se vad som händer. 

– Men just nu är han förstemålvakt och vi är väldigt nöjda med honom. Som det ser ut just nu är han förstemålvakt resten av säsongen, säger sportchefen Jesper Jansson. 

Hur ser du på Johan Wiland, som det ryktats om?

– Kristinsson är en väldigt bra målvakt och skulle det komma in bud på honom så får vi se hur vi gör. Vi tittar så klart på en del alternativ om det skulle hända. Men som jag sa tidigare är vi väldigt nöjda med "Ömmi" och ser honom som en förstemålvakt under resten av säsongen. 

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!