Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hammarby är på väg att värva U20-landslagsman

Foto: BILDBYRÅN / Faksimil: US Soccer
Jesper Jansson, sportchef i Hammarby.Foto: NOELLA JOHANSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Här är spelaren som kan förstärka Hammarby. 

Enligt uppgifter till SportExpressen landar den amerikanske U20-landslagsmannen Eryk Williamson på måndag för att bekanta sig med Bajen. 

Williamson är en offensiv mittfältare som tidigare tillhört DC United. 

Hammarby fortsätter att leta förstärkningar. Just nu pågår förhandlingar med Johan Wiland där Hammarby är överens med Malmö FF om övergångsumman men där klubben ännu inte lyckats komma överens med spelaren om de personliga villkoren. 

Hammarby överens med MFF

Wiland är Hammarbys förstaval men där har klubben förre Manchester United-målvakten Anders Lindegaard som backup om förhandlingarna mot all förmodan skulle spricka. 

Samtidigt jobbar klubben på bred front. 

I veckan gjorde klubben klart med Halmstads mittfältare Rebin Asaad och nu är man också på väg att värva ytterligare en mittfältare. 

Williamson besöker Bajen

Enligt uppgifter till SportExpressen landar offensive mittfältaren Eryk Williamson, 20, i Stockholm under måndagen. Då ska han besöka Hammarby och bekanta sig med klubben. Inget är klart eller påskrivet med den amerikanske U20-landslagsmannen som tidigare tillhörde DC United men numera tillhör Maryland University. Han kommer att besöka Hammarby under ett antal dagar och eventuellt också träna ett par pass innan han reser vidare. 

På väg värva en mittfältare

Williamson kan spela i den offensiva mittfältsrollen såväl som på kanten. Han har även spelat anfallare. Samtidigt som det är en del nyförvärv på väg in är mittbacken Joseph Aidoo på väg att säljas till Belgiska Genk - där han blir lagkamrat med förre Djurgårdsspelaren Omar Colley. Övergångssumman väntas landa på knappt 15 miljoner kronor fördelat på ett antal betalningar. 

SportExpressen har förgäves sökt Hammarbys sportchef Jesper Jansson för en kommentar.