Mats Jingblad och Nanne Bergstrand. Foto: Niklas Larsson
Mats Jingblad och Nanne Bergstrand. Foto: Niklas Larsson

Hammarby är på jakt efter en ny anfallare

Publicerad

AVSLÖJAR. Hammarby är på jakt efter en anfallare - och vänder återigen blickarna mot Brasilien.

På lördag åker sportchefen Mats Jingblad och scoutingchefen Mikael Hjelmberg på ytterligare en scoutingresa.

- Vi har tappat Linus och då är det möjligt att vi bland annat tittar på en anfallare. Men vi kollar väldigt brett, säger Jingblad.

 

Hammarbys tränare Nanne Bergstrand var under sin tid i Kalmar känd för att satsa på spelare från Brasilien. I vintras var också Nanne och sportchefen Mats Jingblad på en scoutingresa till Sydamerika.

Det resulterade i en värvning av anfallaren Alexssander Medeiros de Azeredo. 25-åringen med ett förflutet i såväl Förenade Arabemiraten och Thailand lånades in under hela säsongen.

Nu går jakten på ytterligare en brasseanfallare vidare.

"Tittar brett"

På lördag åker sportchefen Mats Jingblad och scoutingchefen Mikael Hjelmberg till Brasilien för att förhoppningsvis komma hem med ytterligare en värvning.

- Det stämmer att vi åker till Brasilien. Vi ska ner och titta och göra en uppföljning efter förra gången vi var där. Se hur det har utvecklat sig. Vi kollar ganska generellt, säger Jingblad.

Jag har hört ni hoppas ta in en anfallare till från Brasilien?

- Jag säger som kriminalarna gör. Vi tittar på många spår. Väldigt brett och öppet. Men vi har tappat Linus Hallenius så det är möjligt att vi ser en anfallare.

Hur är status i truppen annars. Något som är på väg ut?

- Nej, inget som aktuellt nu direkt. Vi jobbar med den trupp vi har just nu. Sedan får vi se vad som händer.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag