Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Hammarby är alltid ett alternativ för mig”

Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Jiloan Hamad lämnar Sydkorea och Incheon.

Nu öppnar han för en återkomst till Hammarby.

– Det är alltid ett alternativ för mig, säger Hamad till Fotbollskanalen.

Efter ett halvår i klubben valde Jiloan Hamad och Incheon United i Sydkorea att bryta kontraktet.

Hamad berättar i en intervju med Fotbollskanalen att det var ett tränarskifte som satte stopp för hans framfart. Lagen i ligan får dessutom bara använda sig av tre utomasiatiska spelare.

– Jag värvades ju av Jörn Andersen, när han var tränare, men han fick sparken ganska tidigt – efter bara åtta matcher. Med honom hade jag åtta starter. När han drog tog en sydkoreansk tränare över och jag var ju någonstans Jörns värvning, så när han lämnade valde tränaren att spela med andra spelare, säger Hamad till sajten.

Jiloan Hamad öppnar för Hammarbyåterkomst

Hamad, som hade 18 månader kvar på kontraktet, beskriver dock tiden i klubben som lärorik.

– Jag fick spela elva matcher, gjorde några poäng och hade sex fantastiska månader både på och utanför planen. K League är en jävligt tuff liga, jag tror inte folk förstår hur pass svår den är. Och det var en annan typ av fotboll här, inte så kontrollerande som jag är van vid. Det handlade mycket om små misstag och omställningsfotboll. Det var något helt nytt. Vi tränade också väldigt hårt så jag har aldrig känt mig i så här bra form. Att få ta del av en ny kultur har varit sporrande, säger han.

Hamad berättar nu att han flyger hem till Sverige.

Och han stänger inte dörren för en återkomst i Hammarbytröjan, som han representerade 2017 och 2018.

– Det är klart att Hammarby alltid är ett alternativ för mig. Sen får man ju titta på hur deras trupp och situation ser ut också, man kan inte ta saker för givet i den här branschen. Jag har varit med för länge för att tänka på det sättet. Men vi kommer nog prata med Hammarby också, säger han.