Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Halmstads vapen i allsvenskan: Flexibilitet

Andreas Johansson och Halmstads BK är tillbaka i allsvenskan.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Halmstads BK är tillbaka i allsvenskan.

Andreas Johansson menar att det är ett mer flexibelt lag än sist.

– Jag tror det kan vara en bra styrka för oss, säger han.


Se Halmstads möte med Brentford på torsdag kl 19:00 i Atlantic Cup med Premium Max.

Under vintern har Halmstads BK värvat ett gäng spelare. Bland annat fjolårets skyttekung i superettan, Viktor Granath, Sandvikens målspruta Naeem Mohammed och Gustav Friberg, med sina långa inkast, från Skövde.

Kvar i truppen finns så klart också Andreas Johansson och han vet vad som kommer bli viktigt för laget i allsvenskan: Att sätta laget först.

– Det är enkelt för när laget går bra så kommer du som individ att också vara bra. Jag tycker att laget är jätteviktigt att sätta först och att vi är hängivna till klubben. Där har vi en väldigt bra grupp som gör det, säger han och fortsätter:

– Sen är det klart att det är viktigt med kvaliteten i straffområdena där det ska avgöras, få bort bollen där bak och få in den där uppe. Sen gäller det att ha lite flyt.

Halmstad trillade ur allsvenskan 2021 efter att ha förlorat mot Helsingborgs IF i kvalet. Då var det ett lag som var oerhört starkt defensivt, men som hade svårt att göra mål.

Flexibiliteten en styrka 

Efter ett år i superettan tycker Johansson att laget blivit mer flexibelt.

– Vi spelar tre olika spelsystem. Vi kan växla mer från match till match och under match. Jag tror det kan vara en bra styrka för oss, säger han och fortsätter:

– Men vi är fortfarande väldigt organiserade och ett tajt lag. Det sitter kvar, hoppas jag.

Tror du ni kommer klara er kvar i allsvenskan?

– Jag har faktiskt inte tänkt så mycket. Men så klart är målsättningen att klara oss kvar, vi vill helst slippa det här som varit de senaste åren att vi har åkt upp och ner. 

Just nu är laget nere i Portugal för att förbereda sig inför den allsvenska premiären. På torsdag möter de Brentford i Atlantic Cup. En match som sänds på Expressen med start 19.15.

Se höjdpunkterna från Elfsborg–Lyngby i Atlantic Cup