Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Halmstad sparkar Josep Clotet Ruiz

Foto: Jan Wiriden
Josep Clotet Ruiz har fått sparken från HBK. Under ett möte under tisdagen fattade klubben beslutet. - Klubbens beslut är fel, säger en besviken Pep Clotet Ruiz till FotbollsExpresen.se.
Krisen blir allt djupare för Halmstad BK. Efter halva allsvenskan ligger laget absolut sist i tabellen med bara en seger.
Efter bara 7 inspelade poäng på 15 matcher väljer klubben nu att sparka tränaren Josep Clotet Ruiz. Spanjoren lämnar klubben direkt.
- Efter att analyserat den situation vi befinner oss i har styrelsen bestämt att Halmstads Bollklubb och Josep Clotet Ruiz går skilda vägar.
- Kulturskillnader och olika synsätt på hur vår verksamhet bäst bedrivs har gjort att utvecklingen inte varit den förväntade, säger ordföranden Göran Johansson till klubbens hemsida.
Josep Clotet Ruiz är mycket besviken över klubbens beslut.
– Nu försöker jag vara professionell även fast det här är ett tungt nederlag personligen. Klubbens beslut är fel, säger han till FotbollsExpressen.se.
– Jag respekterar klubbens beslut men jag tycker inte att det är rätt. Verkligen inte. Jag tycker inte att det är ett problem som coachen skapar, fortsätter han.

"Blev lite överraskad"

Under tisdagen informerades spelarna i Halmstad om läget.
- Vi hade ett möte och han har fått sparken, Michael Görtlitz till FotbollsExpresen.se.
Ersättare i HBK blir U21-tränaren Jens Gustafsson:
- Självklart blev man lite överraskad. Men samtidigt behövde jag ingen direkt betänketid när jag fick förfrågan. Klubbledningen har sedan jag kom hit visat att man har förtroende för mig som tränare. Och jag i min tur tror på laget och klubben som helhet, säger han till klubbens hemsida.
Göran Johansson:
- Jens är en mycket kompetent tränare som förespråkar en modern fotboll och ett sunt ledarskap. Det är såklart tufft att ta över i det läget vi befinner oss i nu men Jens Gustafsson har vårt fulla förtroende på både kort och längre sikt, säger ordförande Johansson om klubbens nye A-lagstränare.