Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Halmstad bryter med Perez och Diaz

Nauzet Perez. Foto: Andreas L Eriksson
Halmstad ligger sist i allsvenskan och åkte ur svenska cupen efter 0-3-förlust mot Malmö.
Nu bryter klubben kontrakten med spanjorerna Nauzet Perez och Ivan Diaz.
- Anledningen till att det inte har fungerat är förstås en kombination av flera saker, säger klubbens ordförande Göran Johansson.
Halmstad satsade spanskt inför denna säsongen. Förutom tränaren Pep Clotet Ruiz värvades även fem spanjorer på spelarsidan.
Men klubbens resultat har uteblivit under säsongsinledningen. Med endast en seger på tio omgångar har laget intagit allsvenskans jumboplats och under söndagen lämnade HBK även svenska cupen efter 0–3 mot Malmö.
Nu lämnar Nauzet Perez och Ivan Diaz klubben med omedelbar verkan.
– De har inte funnit sig tillrätta här i Sverige och har bett om att avbryta. Klubben har accepterat detta, säger ordförande Göran Johansson till klubbens hemsida.

"Dels sociala skäl"

Målvakten Nauzet Perez kritiserades hårt efter hans röda kort mot Djurgården där han delade ut upprepade smällar mot Philip Hellqvist. 32-årige Ivan Diaz kom till Halmstad med en fin meritlista där han bland annat blivit spansk juniormästare med Barcelona, provspelat med Real Madrid och varit i Espanyol.
– Anledningen till att det inte har fungerat är förstås en kombination av flera saker. Dels sociala skäl och familjesituationer för spelarna men sedan har det heller inte blivit som vi hoppats på rent sportsligt, säger Göran Johansson.

Real-lånen vill stanna

Real Madrid-lånen Raúl Ruiz, José Zamora och Javi Hernandez har däremot uttryckt sin önskan förlänga att stanna kvar i klubben.
– Det är glädjande att spelarna själva trivs och vill vara kvar och kämpa för klubben. Det är en del av helheten som vi just nu diskuterar när det gäller spelare i A-truppen, säger Göran Johansson.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!