Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / MEDIABILDFoto: PATRIK C ÖSTERBERG / MEDIABILD
 Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / MEDIABILD
SportExpressens Daniel Kristoffersson och Jonas Olsson Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / MEDIABILDSportExpressens Daniel Kristoffersson och Jonas Olsson Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / MEDIABILD
SportExpressens Daniel Kristoffersson och Jonas Olsson Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / MEDIABILD
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / MEDIABILDFoto: PATRIK C ÖSTERBERG / MEDIABILD
 Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / MEDIABILD

"Håller inte med om att AIK & MFF är i särklass"

Publicerad

Jonas Olsson är tillbaka från sin skada - och går in från start i derbyt. 

Nu vill lagkaptenen leda Djurgården till toppen av allsvenskan och ännu en derbyseger. 

- Jag känner inte att det är så många lag i allsvenskan som har högre nivå än vad vi har, säger han. 

Djurgårdens lagkapten gör i eftermiddag sin första match från start i årets allsvenskan efter att ha missat de två inledande matcherna på grund av skada. 

Han går in i mittlåset tillsammans och får troligtvis Jacob Une-Larsson vid sin sida. Därmed ser Marcus Danielson ut att petas - trots succéstarten med sina två mål på de två inledande allsvenska matcherna. 

- För mig är det ingen fara. Jag har tränat på bra nu i förra veckan och hela denna vecka. Det känns jättebra, säger Olsson. 

Özcan sa att han skulle gå runt på mittbackarna i truppen och det känns som att du ska spela på gräs mot AIK?

- Ja, lite så är det väl. De här matcherna som kommer är viktiga. AIK, Malmö och Bajen. Det blir en spännande månad. 

Ni har fått lite lugn och ro efter att ha jagat bort derbyspöket?

- Ja, även fast det inte varit något som vi pratat om så har det hängt med och det är klart att det är skönt att ha i bakhuvudet att vi vann senast. 

- Det ska bli roligt mot AIK.  Derbyn är alltid kul att spela. Det blir alltid en fantastisk inramning. 

Vad tycker du ni gjorde bra senast mot AIK, som gjorde att ni vann?

- Jag tycker vi har gjort många saker bra under hela säsongen. Grunden är vårt kollektiva försvarsspel som jag tycker har varit jättebra. Från anfallet till Andreas Isaksson. Det har vi gjort bra i varje match och det ska vi fortsätta med. 

- Ett osexigt svar men det är grunden till allt. Det var upp och ner i fjol. Det tror jag hade att göra med att vi hade väldigt många spelare med extrem offensiv spets. Då får man ge dem lösare tyglar. Då tummar man mer på tålamodet i försvarsspelet. Men där är vi bättre i år och det har vi visat i början. 

Vad säger du om AIK:s lagbygge. Allt snack på förhand har handlat om att MFF och AIK ska göra upp om SM-guldet? 

- Jag vet riktigt. Jag har inget hängt med i snacket. Men Malmö FF har varit bra länge och AIK har värvat jättebra men kanske inte fått ihop det hundraprocentigt ännu. 

- Men om vi ska prata om det snacket som varit. Att AIK och Malmö är i särklass det skulle jag absolut inte hålla med om. Och det har vi känt hela försäsongen att vi ska vara med där uppe. 

- Man ska ha respekt att det är många duktiga lag i allsvenskan men jag känner inte att det är så många lag som har en högre nivå än vad vi har. 

- Absolut inte. Det är mer det jag känner när jag tittar på matcherna. 

 

LÄS MER: Allsvenskan 2018 – spelschema, resultat, tabell.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag