Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hallenius val – blir bäst betald genom tiderna

Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Foto: NIKLAS LARSSON / BILDBYRÅN

Här är glädjebeskedet till Gif Sundsvall. 

Enligt SportExpressens uppgifter har Linus Hallenius bestämt sig för att stanna i klubben - och anfallaren är överens med Giffarna om ett kontrakt som sträcker sig över fem år. 

Kontraktet gör att han blir bäst betald i klubbens historia. 

Linus Hallenius återvände till Gif Sundsvall för två år sedan efter en sejour i Helsingborg. Under den här säsongen var han en av allsvenskans bästa spelare då han stod för 18 mål och kom tvåa i den allsvenska skytteligan. 

Han hade ett kontrakt som sträckte sig i två plus två år och i höstas stod det klart att han sade upp sin option och därmed kunde lämna klubben som bosman efter säsongen. 

 

FÅ BÄST KOLL: Följ Gif Sundsvall – direkt i Messenger 

 

Nobbade flera utländska klubbar 

Flera utländska klubbar har också varit intresserade av att värva 29-åringen, däribland Apoel FC från Cypern, Arsenal Tula från Ryssland och FC Seoul från Sydkorea. Djurgården hörde sig också för i somras om en eventuell värvning, men det var aldrig aktuellt då. Samtidigt har Gif Sundsvall gjort allt för att förlänga med Sundsvalls-sonen. I början av veckan sa också Sundsvalls sportchef Urban Hagblom att man lagt fram ett kontraktsförslag till spelaren men att klubben var medveten om att han hade andra anbud. 

- Vi vet att Linus har andra alternativ, men vi är med i bilden fortfarande och det är positivt, sa Hagblom då.  

Nu kan SportExpressen avslöja att Linus Hallenius valt att stanna i Gif Sundsvall. Han är överens om ett femårskontrakt med klubben och har därmed nobbat de utländska buden. 

Nytt femårskontrakt klart

Det nya femårskontraktet lär bli officiellt i dagarna och det gör att han blir klubbens bäst betalde spelare genom tiderna. Tidigare var isländske anfallaren Hannes Sigurdsson, som spelade i Sundsvall mellan åren 2008-2011, en av klubbens bäst betalda spelare genom tiderna. 

Under fredagen blev det också klart att Gif Sundsvall infört ytterligare en roll i organisationen då Henrik Lindgren utsetts till klubbchef. Lindgren har tidigare suttit med som styrelseledamot i Giffarnas styrelse under de senaste fyra åren.