Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”De äger honom – vi förhåller oss till det”

Tidigare i år avslöjade Daniel Kristoffersson och Noa Bachner Djurgårdens värvningsförsök av Sead Haksabanovic. Få mer allsvenska nyheter i podden ”Disco & Noa”.
Foto: BILDBYRÅN
Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN
Svante IngelssonFoto: CIRO FUSCO / AP TT NYHETSBYRÅN
Jack LahneFoto: ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYRÅN

Allsvenskan väntas starta i juni. Samtidigt löper Sead Haksabanovics låneavtal med IFK Norrköping ut i sommar.

Klubben vet i dagsläget inte hur framtiden ser ut för mittfältsstjärnan.

– Vi får se var det tar vägen, säger klubbens manager Jens Gustafsson.

Det var i förra veckan som Svenska fotbollförbundet tog det formella beslutet att skjuta upp den allsvenska premiären till juni, detta på grund av coronapandemin.

En förskjuten seriestart innebär att de allsvenska lagen har flera spelare som bara ser ut att kunna spela ett par matcher innan deras kontrakt löper ut i slutet av juni.

Muamer Tankovic, vars kontrakt sträcker sig till 30 juni, öppnade i förra veckan upp för att förlänga med Hammarby.

– Det kanske inte bara blir en månads allsvenskt spel för mig. Det kanske blir en hel säsong, sa ”Mujo” till SportExpressen då.

Kalmar FF är i en liknande situation. Klubben har lånat in Svante Ingelsson från Udinese. Men lånekontraktet löper ut samma månad som allsvenskan väntas starta.

– Vi får nog se vad som händer och försöka hantera frågan allteftersom, säger Jörgen Pettersson, sportchef i Kalmar, till Kvällsposten.

Örebro SK sitter i samma sits med Jack Lahne som är på lån till i sommar.

”Det är West Ham som äger Sead”

IFK Norrköping är en fjärde klubb. Mittfältsstjärnan Sead Haksabanovic, som ägs av West Ham, har ett lånekontrakt som löper ut i sommar.

Klubben vet inte hur situationen utvecklar sig.

– Vi jobbar med Sead så länge han är här. Men vi behöver följa utvecklingen i världen innan vi resonerar om någonting annat, säger managern Jens Gustafsson.

För ni samtal om att förlänga låneavtalet med Haksabanovic?

– Vi äger inte den frågan. Det är West Ham som äger Sead och vi förhåller oss till det. Vi är glada över att Sead är hos oss just nu så får vi se var det tar vägen när det börjar närma sig sommaren.

Sead Haksabanovic.Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN

Djurgården har redan aviserat att det råder köpstopp och därmed är mittbacksjakten lagd på is. IFK Norrköping resonerar likadant.

– I den situationen vi är i kommer spelartransfers ganska långt ner på dagordningen. Så är läget och vi måste förhålla oss till det, säger Gustafsson.

Gustafsson hyllar unga spelare

I stället ser managern fram emot att fortsätta utveckla truppen fram till att serien drar i gång och jobba vidare med de unga spelarna i Norrköping.

– Vi har fem, sex spelare i den kategorin. Det är fantastiskt kul att följa deras utveckling och se hur dedikerade de är att nå sin fulla potential. Vi följer dem och är jätteglada att de tillhör IFK Norrköping, säger han.

– För att kunna bli konkurrenskraftiga så behöver vi gå den här vägen. Men det är omöjligt att sia om hur det kommer att gå, det handlar mer om att följa utvecklingen, jobba och vägleda så att den blir så optimal som den går och där igenom spelarna som är i den yngre kategorin kan slå sig in och vara med oss framöver. Det är den strategin vi har haft jämt, just nu har vi ganska många unga spelare, men vi har alltid varit noggranna med de yngre spelarna.