Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Hadzikadunic bojkottar matchen mot Ryssland

Dennis Hadzikadunic vägrar möta Ryssland.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Flera spelare har kritiserat den planerade träningsmatchen mellan Ryssland och Bosnien.

Nu meddelar Dennis Hadzikadunic att han vägrar spela den – oavsett vilka konsekvenser det får.

– Jag åker inte dit, säger Malmö FF:s mittback.

I början av september blev det klart att Bosnien och Ryssland ska mötas i Sankt Petersburg den 19 november. Fifa och Uefa har stoppat Ryssland från att vara med i officiella fotbollssammanhang och landet har därför börjat planera in inofficiella träningslandskamper mot Kyrgyzstan, Iran och Bosnien.

Flera bosniska spelare har kritiserat beslutet.

– Jag är emot spelandet av den här matchen. Jag är alltid och kommer alltid vara för fred. Förbundet vet min åsikt, har Edin Dzeko sagt enligt Klix.

Sheffield Uniteds Anel Ahmedhodzic, med ett förflutet i Malmö FF, sa till Sportsport:

– Jag blev väldigt chockad när jag såg det. Jag vet inte vad jag ska säga förutom att jag är emot den matchen. Vi vet alla vad som händer och det skulle vara ett stort misstag att spela mot Ryssland.

Hadzikadunic bojkottar

MFF:s nuvarande mittback, Dennis Hadzikadunic, var däremot mer återhållsam när beskedet kom. Han ville fokusera på Europa League-matchen mot Union SG Nations League-matchen mot Montenegro.

När matcherna nu är spelade väljer han att vädra sin åsikt – och samtidigt meddela att han bojkottar den kommande träningslandskampen mot Ryssland.

– Om den blir av så är det ingen match jag vill medverka i. Situationen som pågår är ganska speciell med krig och sådana grejer.

– Hade det varit krig här i Sverige så hade jag inte velat vara i Sverige heller, det är en ganska naturlig känsla. Jag vill inte återvända dit.

Vad har ni fått förklaring från förbundet till att matchen ens ska spelas?

– Vi har inte fått någon information. Det här är mellan förbunden, vi spelare vet ingenting. Det kanske låter konstigt men det är så det är.

Vad gör du om det kommer en kallelse till landslagssamling och den matchen?

– Jag kommer snacka med förbundet eller tränaren. Jag kommer inte vilja delta i den matchen helt enkelt.

Vilka reaktioner räknar du med om du nobbar?

– Det får vi se. Men jag åker inte dit.

Vill inte tillbaka till Ryssland

Dennis Hadzikadunic har kontrakt med den ryska klubben FC Rostov men är utlånad till Malmö FF. Han är inte det minste sugen på att vända tillbaka när låneavtalet löper ut efter säsongen.

– Som det ser ut nu, absolut inte. Det är så min instinkt säger. Jag vill inte återvända dit med tanke på hur det ser ut.

Har du någon kontakt med dina gamla lagkamrater från Rostov? Vet du hur de har det?

– Ingenting. Jag har ingen kontakt med dem och helt ärligt så bryr jag mig inte. Jag fokuserar bara på MFF och på landslaget.