Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL/TT / TT NYHETSBYRÅNFoto: BJÖRN LARSSON ROSVALL/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: NIKLAS LARSSON / BILDBYRÅNFoto: NIKLAS LARSSON / BILDBYRÅN
 Foto: NIKLAS LARSSON / BILDBYRÅN
Foto: NIKLAS LARSSON / BILDBYRÅNFoto: NIKLAS LARSSON / BILDBYRÅN
 Foto: NIKLAS LARSSON / BILDBYRÅN
Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES MAGNUS LILJEGRENFoto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES MAGNUS LILJEGREN
 Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES MAGNUS LILJEGREN

"Hade problem, kände mig som en pensionär"

Publicerad

ABU DHABI. A-landslagsdebuten är avklarad. 

Men Rasmus Lindkvists väg till januariturnén var långt i från smärtfri - då han hade problem med andningen och tvingades att vila en månad. 

- Jag kände mig som en pensionär och blev andfådd av att bara gå med barnvagnen med min dotter, säger han. 

AIK:s vänsterback berättar nu också vad han tycker om klubbens satsning mot SM-guld och hyllar tänkta nyförvärvet Tarik Elyounoussi. 

Sverige avslutade januariturnén med en seger mot Danmark. 1-0 slutad matchen efter att Gustaf Nilsson satt segermålet med matchens sista spark. 

För AIK:s vänsterback Rasmus Lindkvist var det A-landslagsdebut. 

Efteråt var han nöjd med segern och den egna insatsen. 

- Skönt att ha debuten avklarad och det var kul att spela. Det är tidigt i Januari ännu så formen är väl inte helt på topp, säger han. 

Vad säger du om din egen insats?

- Jag är nöjd. Jag kunde tyvärr inte träna på en månad efter säsongen så jag är extremt nöjd med det här lägret. 

Varför kunde du inte träna på en månad?

- Jag hade problem med min andning. Jag kunde inte ens ta en promenad utan att bli andfådd. Så jag slet i en månads tid och kunde bara träna i två veckors tid innan jag kom hit så jag tycker att jag har gjort det bra. 

Kom läkarna fram till vad det var du hade drabbats av ?

- Det gjorde massa tester och undersökningar men som tur är hittade det inget allvarligt. Nu är allt bra och jag känner mig i fin form så sätt. 

"Vi verkar göra en stor satsning i år"

Om du skulle beskriva hur det var den där månaden?

- Jag kände mig som en pensionär när jag gick ut med barnvagnen med min dotter blev jag helt andfådd. Det var en jobbig period och jag tycker jag har kommit i form ganska fort med tanke på det. 

Var du orolig där under månanden när du inte kunde träna?

- Nej,  det var jag inte. Jag visste att det skulle försvinna någon gång. Sedan fick jag reda på att jag skulle hit och då vaknade jag till liv. Jag är väldigt nöjd med matchen i dag också. 

Vad säger du om satsningen i AIK, ni värvar bra namn?

- Ja, jag har spelat både med Stefan Silva och Robert Lundström innan och det är två väldigt bra spelare. Adu har jag hört om och sett litegrann. En fantastisk spelare det med. 

- Vi verkar göra en stor satsning i år och hoppas på guld. 

Tarik Elyonoussi är väldigt nära att skriva på, vad kan du säga om honom som spelare?

- Jag bodde i Oslo ett tag och såg några landskamper med honom. Väldigt duktig och löper extremt mycket. Bra med båda fötterna så det är en väldigt bra spelare. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag