Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Hade perioder då jag ville gå under jorden”

Så tycker Bajen Fans om Zlatans ägande i Hammarby
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

Efter att ha dragits med ljumskproblem under stora delar av fjolåret är Hammarbys David Fällman frisk igen.

Mot Linköping i veckan gjorde han sin första halvlek sedan den 19 september mot IFK Norrköping då han klev av skadad.

– Det betyder jättemycket för mig, säger han.

Hammarbys mittback David Fällman drogs i fjol med ljumskproblem under stora delar av säsongen. Totalt blev det 18 matcher och Fällman missade i princip hela höstavslutningen på grund av återkommande problem med ljumskarna.

Men i vinter har mittbacken legat i hårdträning och nu har han också tillfrisknat. När Hammarby mötte Linköping i veckan på Årsta gjorde Fällman sina första 45 minuter sedan den 19 september i allsvenskan då laget gästade IFK Norrköping.

– Jag är helt frisk nu. Det betyder jättemycket för mig att jag kunde spela 45 minuter mot Linköping, jag har inte spelat sedan jag klev av skadad mot IFK Norrköping, säger han när SportExpressen träffar honom efter lagets träningspass.

Hur känns det för dig?

– Det känns bra. Jag känner mig stark i kroppen. I vinter fick jag ta igen det jag missade sista halvåret, då kunde jag bara rehabilitera mina jävla ljumskar. Då kunde jag inte träna ben eller bålen, då var det fokus på ljumskarna. Nu har jag kommit ikapp med fysiken och kört med bollen, jag försöker köra så mycket som möjligt.

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Hur var fjolåret?

– Jag älskar att vara här. Det blev min tur att bli skadad kändes det som eftersom att jag inte haft något allvarligt innan. Det var dags för mig och jag behövde hantera den. Jag fick en riktig utmaning men det hade kunnat vara värre saker. Man växer mentalt, träningsmässigt och man lär känna sin kropp på ett helt annat sätt. Man lär känna sitt huvud lite mer, jag fick en eftersläng, men jag tog mig genom den på ett bra sätt tycker jag även om jag hade perioder där man vill gå under jorden. Men då lär man sig.

”Då strävar man efter att vinna SM-guld”

Hur ser du på mittbackskonkurrensen i år?

– Den är helt perfekt. Vi alla måste älska läget. Om man inte gör det så har man inte i den här klubben att vara, tycker jag. När du är ett topplag, ska spela många matcher, gå långt i Europa och försöka vinna serien då måste det vara så. Är man inte villig att acceptera det då är man inte på rätt ställe. Därför känns det jävligt utmanande på det sättet också, det blir viktiga träningar. Det är kul när man har mycket bra spelare att konkurrera med.

Vad är målet i år?

– Som alltid, vi ska fortsätta på den inslagna vägen som vi har gjort de senaste två åren. Nu när Stefan (Billborn) och Jocke (Björklund) förlängde ska vi bygga vidare på deras spelidé och oss spelare som är här. Under de två åren jag varit i Hammarby så har jag sett många spelare utvecklas via Stefan och Jockes spelsätt. Vi måste fortsätta den kurvan uppåt, den ska bara stiga och det finns aldrig någon gräns. Vi vill vara i toppen och det är där Hammarby ska sträva efter att vara varje år. Strävar man att vara i toppen varje år då strävar man också efter att vinna SM-guld. Det hänger ihop.

Härnäst väntar en träningsmatch mot danska Midtjylland för Hammarbys del. David Fällman välkomnar matchandet.

– Matchspel är den bästa träningen. Kvalitén är inte allt i dag, det handlar mer om att få ett bra träningspass. Det var lite halvstrukturerat mot Linköping och vi fick försvara på kontringar, då kan det bli hyfsad bra träning även om vi inte vill ha det så när det är en seriematch. Vi möter Midtjylland i nästa match, vi ville ha en match i benen innan vi möter dem. Då måste vi skala av slarv och små enkla saker. Vi vill göra en bra prestation, vara närvarande, snacka med varandra och hjälpa laget.