Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

"Hade bud på över 20 miljoner – sa nej"

Östersund skrällde och slog ut Galatasaray.Foto: LEFTERIS PITARAKIS / AP TT NYHETSBYRÅN
Daniel Kindberg.Foto: TOBIAS NYKÄNEN / BILDBYRÅN

ISTANBUL. Succé – igen.

Men att Östersund ska plundras är ingenting som oroar klubbens ordförande Daniel Kindberg.

– Vi hade bud på över 20 miljoner i januari som jag sa nej till, säger han.

Som en raket genom seriesystemet, cupmästare och nu jätteskräll mot Galatasaray.

Intresset för Östersunds framgångar växer, både i Sverige och i utlandet, men klubbens ordförande Daniel Kindberg är inte orolig för att han ska bli av med sina nyckelpersoner.

– Jag är inte orolig för Graham, alls. Vi är inte klara med det vi ska åstadkomma. Hans son ska ta studenten i Östersund, så vi har mycket kvar. Men med spelarna är det annorlunda, där är marknaden vad den är. Men vi kommer inte att framhäva oss. Om de stora klubbarna kommer in med mycket pengar för spelarna och för oss, då kan vi inte säga nej.

"Det blir en hektisk månad"

Det finns intresse i flera spelare, däribland Ken Sema och Saman Ghoddos. Vad krävs det för att få loss dem?

– Vi hade bud på över 20 miljoner kronor i januari som jag sa nej till. Deras värde, och vårt värde som klubb, har inte minskat sedan dess. Så bra spelare som vi har, det blir ett enormt högt marknadsvärde. Det blir inga realisationer för att vi är uppe i Östersund. Men det är en fem-sex spelare som det faktiskt finns intresse för ute i Europa nu. Så det blir en hektisk månad. Jag har sagt det: Transferfönstret blir sent. Det är min uppfattning. Pengarna rinner ju nedåt, så det blir att hålla sig cool. 

Potter själv är inte heller speciellt stressad över det stora intresset för hans spelare.

– Att förlora spelare är en del av livet i en klubb som vår. Om en spelare kan växa ur klubben är det en del av hur vi utvecklas, och om det finns stort intresse är det något positivt. Vi har förlorat David Accam och Modou Barrow på vägen, men klarat oss. Vi jobbar så, säger han.

– Om någon lämnar kan vi ersätta inifrån, eller rekrytera. Vår rekrytering är pågående. Vi måste jobba med utveckling, med våra idéer och vår miljö för att se till att vi inte blir för sårbara.