Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Häcken hoppas Gustafsons röda kort omvandlas till gult

Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Samuel Gustafson fick ett rött kort mot Varbergs Bois.

Enligt uppgifter till Expressen hoppas BK Häcken att det ska omvandlas till ett gult – och att stjärnan ska kunna spela mot Mjällby AIF på söndag.

Ett besked från disciplinnämnden väntas komma under fredagen.

Den första halvleken mellan Varbergs Bois och BK Häcken var på väg att ta slut när Robin Tranberg och Samuel Gustafson hamnade i bråk. Det hela slutade med att Gustafson markerade en skallning mot Tranberg – och fick syna det röda kortet.

Utvisningen blev omdiskuterad.

– Jag tycker inte det är rött kort. Det är för billigt att bara gå dit lite med huvudet och få rött kort, sa till exempel Discovery + expertkommentator Johan Arneng.

”Hade nog tagit ett snabbt beslut” 

Nu kan Expressen berätta att BK Häcken hoppas att det röda kortet ska omvandlas till ett gult. En begäran att ändra huvuddomare Oscar Johnson beslut ska ha skickats in till Svenska fotbollförbundets disciplinnämnd.

När Expressen når disciplinnämndens ordförande Martin Åkerman under torsdagskvällen säger han sig dock inte ha sett till någon begäran – än.

– Sedan kan det vara så att den har kommit här under dagen och att den distribueras i morgon, säger Åkerman och tillägger att om begäran har kommit in, och om den distribueras i morgon, så kan ett snabbt beslut komma att tas i ärendet.

– Vi hade nog tagit ett snabbt beslut med tanke på kommande matcher. 

Kan mötas igen – efter bråket

Om disciplinnämnden går på BK Häckens linje skulle Samuel Gustafson kunna finnas med när laget avslutar vårsäsongen hemma mot Mjällby AIF på söndag. Viktigt för de gulsvarta, så klart. Och bra för den allsvenska dramaturgin.

Samuel Gustafson och Mjällby AIF har ju varit lite av en följetong under våren. Eller rättare sagt, Samuel Gustafson och Mjällby AIF:s sportchef Hasse Larsson.

Allt började med att Gustafson, inför finalen i svenska cupen, kallade Strandvallen för en ”pissarena”. Larsson replikerade med att benämna Gustafson som en ”bortskämd slyngel”. De två hamnade sedan i bråk under cupfinalen – under vilken Hasse Larsson gav Samuel Gustafson en knuff.

Tidigare i veckan straffade disciplinnämnden Larsson med 10 000 i böter för knuffen som de ansåg avsiktlig.

På söndag kan alltså Gustafson och Larsson mötas igen …

”Grynet” om ikoniska Zlatan-intervjun