Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Häcken har erbjudit Blair Turgott kontrakt

Blair Turgott.
Foto: ANDERS BJURÖ / TT NYHETSBYRÅN
Benie Traore.
Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN

BK Häcken vill förstärka anfallet efter Benie Traores skada.

Enligt flera av varandra oberoende källor till SportExpressen har Häcken gett Blair Turgott ett kontraktsförslag och parterna för långt gångna samtal.

Det återstår att se ifall klubben lyckas slutföra affären.

Det var för några veckor sedan som BK Häckens Benie Traore ådrog sig en allvarlig skada som kommer hålla honom borta mellan sex till åtta månader. Skadan på 19-åringen har tvingat sportchefen Martin Ericsson att söka efter en ny anfallare med ljus och lykta.

Nu har man identifierat ersättaren.

Enligt flera av varandra oberoende källor till SportExpressen har BK Häcken sedan en tid tillbaka fört långt gångna samtal med Blair Turgott och gett anfallaren ett kontraktsförslag.

Vill värva in Turgott

Det återstår att se ifall Häcken lyckas slutföra affären innan det svenska transferfönstret stänger den 31 mars. Ingenting är klart ännu och övergången är komplicerad att ro i hamn där flera pusselbitar behöver falla på plats i förhandlingarna mellan parterna. Om Hisingsklubben lyckas med det hoppas man ha Turgott på plats till den allsvenska premiären mot AIK den 2 april.

BK Häcken har hittills haft ett mycket aktivt fönster.

Sportchefen Martin Ericsson har värvat in spelare som Tomas Totland, Even Hovland, Oscar Uddenäs, Ibrahim Sadiq, Kadir Hodzic, Mikkel Rygaard, Amane Romeo och Lars Olden Larsen som presenterades av klubben i förra veckan.