Häcken besegrade Mjällby – Tobias Sana bakom avgörandet

Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN
Foto: ADAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: ADAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅN

Det satt långt inne för Häcken mot Mjällby. 

Till slut prickade Mikkel Rygaard rätt och skickade upp Häcken i serieledning. 

– Just nu är vi bäst, säger Alexander Jeremejeff, som inledde på bänken efter sjukdom, till Discovery. 

BK Häcken jagade tre poäng för att återta serieledningen från Djurgården. Då tvingades den allsvenska tvåan starta matchen utan skyttekungen Alexander Jeremejeff. 

Anfallaren har varit sjuk i uppladdningen och fick därför inleda på bänken. 

I hans frånvaro tog Blair Turgott plats längst upp i anfallet. Jamaicanen hade ett fint läge att spräcka Mjällbys nolla i mitten av den första halvleken – men Samuel Brolin stod i vägen. 

Matchens första halva slutade mållös. Den bästa chansen hade Ibrahim Sadiq som var nära ett drömmål, hans volleyträff gick i ribban.

I den andra halvleken var det Mjällbys tur att skjuta i virket. Amir Al-Ammari – lånet från IFK Göteborg – knyckte bollen från Mikkel Rygaard och avlossade ett skott som prickade ribban.

Tobias Sana inblandad i kvitteringen

När Häcken låg på för de där viktiga tre poängen byttes Tobias Sana in. Och i sin debut var den tidigare Blåvitt-spelaren inblandad i det förlösande ledningsmålet.

Sana tog sig ner på vänsterkanten och spelade in till Hovland – vars avslut räddades av Brolin. Bollen hamnade då hos Mikkel Rygaard som tryckte in 1–0 på volley i den 77:e minuten. 

Då hade Alexander Jeremejeff precis intagit planen. Skyttekungen skulle också få flera fina lägen att göra 2–0. 

– Jag vet inte hur många hundraprocentiga lägen jag hade. Det märktes att jag legat i sängen hela veckan och tappat lite rytm, säger Jeremejeff till Discovery. 

Matchen slutade 1–0 och Häcken-segern innebär att Göteborgslaget går om Djurgården i den allsvenska toppen. 

– Just nu är vi bäst, vi leder ju serien. Vi har en bra och bred trupp. Det är bara att hoppas att det håller hela vägen, säger Jeremejeff. 

TV: Extrem ökning av inkastade föremål i allsvenskan – få straffas