Gyökeres nya klubb – blir kvar i England

Foto: NIKLAS LARSSON / BILDBYRÅN
Foto: JOHN POTTS/PROSPORTS/SHUTTERSTOCK / JOHN POTTS/PROSPORTS/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: PROSPORTS/SHUTTERSTOCK / PROSPORTS/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Viktor Gyökeres var utlånad från Brighton till Coventry säsongen som gick. 

Enligt SportExpressens uppgifter köps nu anfallaren loss av klubben i The Championship - och i början på nästa vecka reser svensken för att skriva på kontraktet.  

Det var i tisdags som SportExpressen kunde avslöja att svenske anfallaren Viktor Gyökeres skulle bli kvar i England, då han valde mellan Coventry och en annan klubb i The Championship. Båda klubbarna var överens med Brighton om övergångssumman på omkring 12 miljoner kronor och det var upp till spelaren själv att ta ett beslut. 

Reser till England inom kort. 

Enligt SportExpressens uppgifter är nu också beslutet fattat. Gyökeres har valt att gå till Coventry City, klubben spelaren var utlånad till förra säsongen. Där hade anfallaren svårt att få speltid i början, men han spelade rätt mycket på slutet och stod också för tre mål och startade de tre sista matcherna. Den 23-årige svensken är nu överens med Coventry om det personliga kontraktet och klubbarna är även överens om övergångssumman som landar på omkring 12 miljoner kronor. 

Säljs för omkring tolv miljoner

Spelaren väntas resa till England i början på nästa vecka där han ska genomgå läkarundersökningen och sedan skriva på kontraktet med klubben. Därmed lämnar han Brighton, som köpte loss Gyökeres från Brommapojkarna hösten 2017. Han har sedan dess varit utlånad till bland annat St Pauli i Tyskland, Swansea och just Coventry i England. 23-åringen var med på Janne Anderssons landslags januariturné 2019, där han gjorde ett mål på de två landskamperna som Sverige spelade då. 


IFK Göteborg toppar listan överlägset