Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Gustav Svensson i kontakt med Blåvitt

Foto: Andreas L Eriksson

Gustav Svensson har haft en tuff tid som proffs i Turkiet.

Enligt uppgifter till GT har Svensson, genom sin juridiske rådgivare, varit i kontakt med Blåvitt för att diskutera framtiden.

- Vi har haft samtal under lång tid med Gustav. Vill han komma hem till Sverige är vi intresserade, säger sportchefen Håkan Mild.

FAKTA

KONKURRENTERNA

 

Philip Haglund

Stor och stark bollvinnare som kompletterar Farnerud på ett bra sätt. Haglund är Blåvitts defensiva balansspelare som låter de offensiva mittfältarna koncentrera sig på anfallet. Kompletterar Farnerud bra.

Pontus Farnerud

Nyförvärvet kan vara en av allsvenskans bästa mittfältare. Farnerud håller en hög klass, fram för allt med sin teknik och sitt passningsspel. Han fungerar som lagets motor och styr spelet från sin position.

Nordin Gerzic

Värvades för en plats i startelvan och kommer antagligen att få en. Passar bra in i spelmodellen där han ska ligga bakom Hysén, fördela bollar och gå i djupled. Kan även spela längre ner i banan.

Jakob Johansson

Har i vissa matcher fått ta klivet ner som mittback och har skött det bra. Men det är på mittfältet han är som bäst. Konkurerar med Haglund om platsen som bollvinnare. Johansson har framtiden för sig.

Blåvitt vann med 2-0 mot ryska laget Fakel Voronesj i turkiska Antalya efter mål av Robin Söder och Logi Valgardsson.

Matchen började trögt, men i slutet av första och framåt kontrollerade IFK matchbilden.

Mittfältet såg stabilt ut med Philip Haglund och Pontus Farnerud från start. Kanske blir det än mer stabilt i framtiden.

Stannar till sommaren

Enligt uppgifter till GT har Gustav Svenssons juridiske rådgivare Carl Fhager varit i kontakt med Blåvitt om Turkietproffset. Svensson själv säger att han är inställd på att stanna kvar, i alla fall till sommaren. Men, som han själv säger: Det svänger snabbt i fotboll.

- Jag håller ögonen öppna för alternativ som är bra ekonomiskt för mig och klubben. Det har varit väldigt nära med en klubb nu i januari, men det blev inte av, säger Svensson.

Upp och ner i Turkiet

Det har gått upp och ner för Gustav Svensson i Turkiet. Under hans första säsong gick allt som på räls, gott om speltid, förtroende från tränaren och Champions League-debut. Sen tvingades han operera sig, efter det blev speltiden allt mindre. Nu kan han vara på väg bort, kanske till Blåvitt.

- Blåvitt finns alltid med i tankarna, men det är lite tidigt nu. Jag vill ge det 100 procent i Europa innan jag vänder tillbaka. Jag kommer tillbaka någon gång. Jag har alltid kontakt med Blåvitt, säger han.

Trångt på mittfältet

Från Blåvitts håll finns det intresse av att få hem Svensson igen. Det är visserligen rätt trångt på innermittfältet som det ser ut nu, men vill Turkietproffset återvända till Göteborg kommer IFK att välkomna honom.

- Vi har haft samtal under lång tid med Gustav. Vill han komma hem till Sverige är vi intresserade, det är våran gamla spelare. Förut ville han stanna men det kan ändras, säger Håkan Mild.