Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Gustafson och Cooper Love rök ihop

Foto: Discovery +
Foto: Discovery +

Efterslängar, hårda ord och heta känslor. 

BK Häckens landslagsman Simon Gustafson, 28, och Halmstads Jack Cooper Love, 21, rök ihop i slutet av matchen. 

– Det förtjänade han, säger HBK-anfallaren. 

Det svängde rejält åt båda håll när BK Häcken 3-2-slog Halmstad på Bravida Arena efter ett avgörande nickmål på stopptid. Och det small i duellspelet, inte minst mellan Samuel Gustafson och Jack Cooper Love som också utbytte en hel del fraser av varierande trevlighet. 

– Det hettar till ibland, men vi har pratat om det efteråt och agerat ut det. Nu är vi vänner, säger BK Häcken-stjärnan. 

Men du sa några väl valda ord till honom på planen? 

– Ja, det gjorde jag. Sådant som händer i stridens hetta, säger Gustafson. 

Jack Cooper Love, som nickade in 1-1-bollen bakom Peter Abrahamsson: 

– Han var lite arg och gjorde någon eftersläng vilket jag tror att han vet om också. Sådant hör inte hemma på en fotbollsplan. Han satt ner och sparkade ut lite och det är inte första gången med honom. Men det var inte mer än så, han fick markera och jag fick markera. Vi pratade efteråt och jag har stor respekt för honom. 

”Det gör ont”

En stund senare passade Jack Cooper Love på att trycka till Samuel Gustafson lite extra i en närkamp. 

– Det förtjänade han. Det hade varit fel om man inte brann för fotbollen och det gör vi båda, säger HBK-anfallaren, som förstås var besviken efter förlusten. 

– Det gör ont om jag ska vara ärlig. Vi satte oss i en sits som inte många som gör mot Häcken borta och ledde med 2-1… vi gjorde det väldigt bra och skapade mycket och stängde dem bra. Vi har bud på 3-1, vi har ju tre väldigt bra chanser. Någon stolpträff och någon någon millimeter ifrån och sedan 2-2 och 3-2 på stopptid. Otroligt tungt, säger Jack Cooper Love. 

BK Häcken fortsätter att jaga Malmö FF och Elfsborg i guldstriden. Vinsten mot HBK kan betyda mycket i slutändan. 

– Det finns alla möjligheter för oss att vinna allsvenskan, men det blir en utmaning med Europamatcher och nya spelare. Vi får vara ödmjuka inför det men det känns väldigt kul och stimulerande med en sådan höst framför sig, säger Samuel Gustafson.